Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

STIVORO en NSPOH slaan de handen ineen
Samenwerking om professionals te scholen in stoppen-met-rokenbegeleiding

Den Haag - Amsterdam, 14 april 2011 -Vandaag zijn STIVORO en de Netherlands School of Public & Occupational Health (NSPOH) een samenwerkingsverband aangegaan. Door de grotere vraag naar opleidingen en trainingen verzorgt de NSPOH vanaf nu het reguliere aanbod van STIVORO, zoals de STIMEDIC trainingen en de Training voor Trainers voor de Groepstraining Pakje Kans. Daarmee kunnen deelnemers al voor de zomer starten. Meer informatie is te vinden op www.nspoh.nl/stoppenmetroken.

Lies van Gennip, directeur van STIVORO is blij over deze samenwerking: "STIVORO kan zich blijven focussen op de kwaliteit en ontwikkeling van de trainingen. De NSPOH gaat het aanbod en de continuïteit verzorgen. Een ideale combinatie waarbij we gebruik maken van de krachten van beide partijen".

De NSPOH maakt voor de trainingen gebruik van de (senior) trainers die al jaren voor STIVORO de trainingen verzorgen. 'Met het onderbrengen van deze opleidingen in ons programma kunnen we ons aanbod aan professionals in de zorg met een mooi en effectief product uitbreiden. We zijn dan ook erg trots op deze samenwerking', aldus Petrien Uniken Venema van de NSPOH. STIVORO zal de V-MIS voor verloskundigen en trainingen in het kader van het programma 'Rookvrij Opgroeien' nog zelf verzorgen. In-company trainingen zullen zowel door STIVORO als door de NSPOH worden georganiseerd.

Stijgende vraag
De vraag naar begeleiding bij stoppen met roken neemt toe. Niet alleen vanwege de vergoeding van stoppen-met-rokenprogramma's door de Zorgverzekeringswet, maar ook doordat binnenkort het kwaliteitsregister van het Partnership Stop met Roken wordt opengesteld voor zorgverleners die bekwaam zijn in het geven van deze begeleiding. De gehanteerde norm in het kwaliteitsregister is gebaseerd op de Zorgmodule Stoppen met roken. De opleidingen voor de begeleiding bij stoppen met roken die de afgelopen jaren door STIVORO zijn ontwikkeld vallen hier ook onder.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,