Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GreenCat automatiseert INTRA Transport van FrieslandCampina Nieuw telematica platform voor geïntegreerd beeld van alle vervoerders

GreenCat, de IT-divisie van de Groeneveld Groep in Gorinchem, gaat met haar nieuwe telematica software HT de automatisering van de afdeling INTRA Transport van FrieslandCampina vernieuwen. De afdeling INTRA Transport van FrieslandCampina verzorgt het vloeibaar bulktransport tussen de verschillende verwerkingslocaties. Dit vervoer is uitbesteedt aan een aantal dienstverleners met in totaal meer dan 100 voertuigen. Door de inzet van het telematica platform van GreenCat wordt de gegevensstroom van FrieslandCampina naar de logistiek dienstverleners geoptimaliseerd. De telematica statussen en berichten van de diverse verladers wordt geïntegreerd op het nieuwe HT platform bij FrieslandCampina zodat een verdere optimalisatie van de keten kan worden bereikt. "Aangezien het nieuwe telematica platform van GreenCat geheel webbased en open is kon het perfect worden geïntegreerd in onze bestaande situatie. Hierdoor krijgen we real-time inzicht in de activiteiten en posities van de gecharterde voertuigen waardoor we hen veel beter kunnen aansturen, " aldus Hans Wieleman, manager Milk Logistics.

De nieuwe HT software van GreenCat is een flexibel platform dat ingezet kan worden om de gegevensstroom van logistiek dienstverleners te automatiseren. Door het gebruik van opensource standaarden en een webbased platform kan het gemakkelijk zonder grote wijzigingen worden ingepast in bestaande omgevingen. Hierdoor fungeert HT als een intermediair tussen SAP en Advanced Planning Systemen en boordcomputers in de voertuigen. Tevens kan HT worden gekoppeld aan bestaande telematica homebase systemen waardoor een bestaande IT omgeving bij een vervoerder niet ingrijpend veranderd hoeft te worden. In combinatie met de betrouwbare TopIQ boordcomputer van GreenCat is het daardoor mogelijk om real-time inzicht te krijgen in verreden transporten, actuele en historische posities van voertuigen en in de huidige activiteiten die worden uitgevoerd. Tevens kunnen berichten verstuurd worden naar en van het voertuig zowel in vrij tekst als middels voorgedefineerd vragenpad. Door het toepassen van ee n dergelijk vragenpad wordt een veel betrouwbaarder beeld gekregen van de daadwerkelijk verrichte activiteiten die hierdoor ingezet kunnen worden voor CAO-verloning en rijstijlanalyse. Het operationele overzichtsscherm van de nieuwe GreenCat HT software biedt een zeer gebruiksvriendelijk overzicht in een scherm van alle gebeurtenissen en vervoersbewegingen van alle voertuigen.

Het optimaliseren van de processen voor INTRA Transport maakt onderdeel uit van het project Data registratie INTRA-Transport (DIT). Het doel van dit project is de communicatie tussen de planningsafdeling, de voertuigen (vervoerders) en de back office te verbeteren en aanzienlijk te versnellen. Het project wordt gekenmerkt door intensieve samenwerking met en afstemming tussen de verschillende stakeholders; te weten de logistieke dienstverleners, de INTRA-Transport afdeling, de interne ICT business analisten, middleware en security specialisten en natuurlijk de verschillende software- en hardware leveranciers. Deze partijen leveren individueel, maar ook gezamenlijk de input om te komen tot de meest optimale inrichting van de transportketen. Het project volgt de standaard projectmanagement methode van FrieslandCampina waarbij, naast sturing op budget en tijd, afstemming en onderhandeling met alle stakeholders een grote rol speelt.

Vanaf 1 januari 2011 is er begonnen met het opstellen van de detailontwerpen en FrieslandCampina verwacht de ontwerpfase eind april 2011 te kunnen afsluiten. De doelstelling van het project is om vanaf eind mei de nieuwe keten volledig te hebben ingericht en getest, waarna deze gefaseerd kan worden uitgerold naar alle externe vervoerders.

Koninklijke FrieslandCampina
Koninklijke FrieslandCampina is een multinationale zuivelonderneming waarvan alle aandelen in handen zijn van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina, waarbij ruim 15.000 leden-melkveebedrijven in Nederland, Duitsland en België zijn aangesloten. De producten van FrieslandCampina zijn in meer dan honderd landen te koop. De belangrijkste regio's zijn Europa, Azië en Afrika. Ingrediënten worden wereldwijd verkocht. In 2009 bedroeg de omzet 8,2 miljard euro. FrieslandCampina heeft 20.000 medewerkers in 24 landen. FrieslandCampina is de grootste zuivelcoöperatie ter wereld, met 15.300 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België en meer dan 130 jaar ervaring met coöperatief ondernemerschap.

GreenCat onderdeel van de Groeneveld Groep
GreenCat, de automatiseringsdivisie binnen de Groeneveld Groep, biedt onder het motto 'IT for the moving world' logistieke automatiseringssystemen, van boordcomputers en telematica tot Transport Management Systemen, Warehouse Management Systemen en Terminal Operator Systemen. GreenCat kan talrijke toonaangevende transportondernemingen tot haar vele tevreden klanten rekenen. Groeneveld Groep is wereldwijd actief en heeft meer dan dertig eigen vestigingen. De Groeneveld Groep in Gorinchem bestaat dit jaar exact 40 jaar. In die vier decennia heeft de onderneming een vooraanstaande positie verworven, als toonaangevende leverancier van innovatieve producten en diensten voor efficiency en veiligheid in het wegtransport, de bussector, grondverzet en bouw, spoorwegen, landbouw en industrie.

Gorinchem, 15 april 2011