Politie Twente


---

Man dreigt agent te steken
Almelo
Een 48-jarige man uit Almelo is woensdag 13 april aangehouden omdat hij nabij een supermarkt aan de Rosa Luxemburgstraat een agent in burger dreigde te steken met een mes.

De man liep samen met een 29-jarige vrouw uit Almelo omstreeks 17.45 uur langs de supermarkt. De man viel een andere vrouw lastig en kreeg ruzie met haar. De agent in burger die toevallig ter plaatse was, sprak de man aan op zijn gedrag en legitimeerde zich als zijnde politieagent. De 48-jarige man pakte hierna een mes en maakte steekbewegingen naar de agent. Het lukte de agent de man af te weren door zijn fiets tussen hen in te plaatsen. De man gooide vervolgens het mes in de nabijgelegen vijver, waarna de agent hem met hulp van een omstander kon overmeesteren. De 29-jarige vrouw probeerde tussenbeide te komen en hinderde de agent. Andere agenten die inmiddels ter plaatse waren hebben haar aangehouden. Een duikteam van de brandweer is ingezet om het mes uit de vijver te halen. Beiden zijn meegenomen naar het bureau. De man is in verzekering gesteld. De vrouw mocht na verhoor weer vertrekken.. (20110341117)

Inbrekers nemen ook auto mee
Enschede
Bij een woning aan de Merelstraat is in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 april ingebroken.

De bewoners waren thuis, maar hebben de inbraak 's ochtends pas opgemerkt. Er zijn diverse goederen weggenomen, waaronder een laptop, telefoon en autosleutels. De daders zijn er met de auto van de bewoners vandoor gegaan. Het betreft een blauwe Ford Escort, kenteken HG-NG-98.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval, de auto hebben zien rijden of weten waar deze zich thans bevindt. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede Noord 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011033858)

Gewond bij aanrijding
Enschede
Een 25-jarige vrouw uit Enschede is woensdag 13 april rond 17.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Lossersestraat / Lonneker Molenweg.

De vrouw reed in haar auto over de Lossersestraat in de richting van Enschede. Op genoemde kruising kwam zij in aanrijding met de auto van een 48-jarige vrouw uit Enschede, die vanaf de Lossersestraat linksaf de Lonnekermolenweg wilde inrijden. De 48-jarige vrouw verklaarde dat zij de auto van de 25-jarige Enschedese niet had gezien. De 25-jarige vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011034141)

Jongen mishandeld door groep
Westerhaar-Vriezenveensewijk
Een 14-jarige jongen uit Westerhaar-Vriezenveensewijk is vrijdag 8 april mishandeld door een groep van ongeveer 4 jongeren aan de Siculoseweg.

De jongens verklaarde dat hij rond 20.00 uur voor een café aan de Sibculoseweg van zijn fiets werd getrokken en werd geslagen en geschopt.

Volgens de jongen zouden cafébezoekers de mishandeling hebben gezien. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Twenterand 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011032328)

16-Jarige Hengelose vermist
Hengelo

De politie is op zoek naar de 16-jarige Martha Oksuz uit Hengelo. Martha wordt sinds maandag 11 april vermist.

Martha woont sinds kort bij haar vader aan de Willem de Merodestraat in Hengelo. Martha heeft het ouderlijk huis verlaten en haar kleding meegenomen. Maandag 11 april is zij voor het laatst gezien op school, het ROC in Hengelo. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Het signalement van Martha:
. Turkse nationaliteit
. Leeftijd 16 jaar
. 1.70 meter lang
. Normaal postuur (57 kilo)
. Lang bruin haar
. Blauwe ogen

De politie verzoekt mensen die Martha na maandag 11 april gezien hebben of weten waar ze is, contact op te nemen met de politie Twente team Hengelo: telefoonnummer 0900-8844. Of mailen naar: info@twente.politie.nl. (2011033462)

Noot redactie: bijlage foto mag rechtenvrij gebruikt worden.

Winkelboef aangehouden
Hengelo
Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd woensdag 13 april aangehouden, omdat hij een winkeldiefstal had begaan.

Omstreeks 11.00 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal. Een oplettende medewerker van een winkel op de Brink in Hengelo zag een onbekende man diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Bij navraag bleek de man meerdere winkeldiefstallen te hebben begaan. De 38-jarige man is ongewenst vreemdeling en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011033961)

Rijbewijs kwijt na zeer gevaarlijk rijgedrag Enter
Een 19-jarige automobilist uit Enter raakte donderdag 14 april zijn rijbewijs kwijt, in verband met zeer gevaarlijk rijgedrag.

Omstreeks 02.30 uur wilden surveillerende agenten op de Reintsweg in Enter een automobilist controleren. Na het geven van een stopteken ging de automobilist er met een zeer hoge snelheid vandoor. Daarbij werden snelheden gehaald van meer dan 120 km/h waar 60 km/h is toegestaan. Na een korte achtervolging besloot de automobilist toch te stoppen. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 19-jarige man uit Enter, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,41 promille uit. Bij navraag bleek dat de man eerder onder invloed van alcohol had gereden. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd in verband met het gevaarlijke rijgedrag. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011034188)

Huisverbod uitgereikt

Twenterand

Een 26-jarige man uit de gemeente Twenterand heeft donderdag 14 april een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling. Hulpverlening is opgestart. (2011034005)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Twee gewonden bij aanrijding
Almelo
Een 33-jarige vrouw en een 33-jarige man, beiden woonachtig in Almelo, raakten woensdag 13 april gewond bij een aanrijding in Almelo.

Woensdag 13 april omstreeks 09.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Weezebeeksingel in Almelo. Een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Litouwen kwam in aanrijding met een 33-jarige automobilist en zijn 33-jarige passagiere. De automobilist en passagiere raakten gewond en werden met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011033885)

Fietsster gewond bij aanrijding Aadorp
Een 63-jarige fietsster uit Vriezenveen raakte woensdag 13 april gewond bij een aanrijding met een andere fietser.

Woensdag 13 april omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Heuveltjeslaan in Aadorp. Een 13-jarige jongen fietste over het fietspad op de Heuveltjeslaan. Voor hem reden drie fietsers naast elkaar. De 13-jarige haalde het drietal in en zag daarbij een tegemoet komende 63-jarige fietsster over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 63-jarige fietsster uit Vriezenveen kwam ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011034094)

Hennepplantage ontdekt

Denekamp

Naar aanleiding van een onderzoek werd woensdag 13 april een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Oldenzaalsestraat in Denekamp aangetroffen.

De hennepkwekerijg werd omstreeks 15.20 uur aangetroffen. In een woning werden in totaal 121 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt.

In opdracht van de Officier van Justitie zijn de planten en apparatuur vernietigd. Tegen de 36-jarige huurder van het pand zal proces-verbaal worden opgemaakt (2011033836)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Donderdag 14 april 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --