Ingezonden persbericht


Amsterdam, 14 april 2011
De Gelukkige Huisvrouw winnaar van European Independent Film Festival

De Eyeworks productie De Gelukkige Huisvrouw van regisseur Antoinette Beumer heeft op het prestigieuze European Independent Film Festival in Parijs de prijs voor "Best European Independent Dramatic Feature" gewonnen.

Het European Independent Film Festival (ECU) biedt de onafhankelijke filmmaker de kans om zijn project te vertonen aan gevestigde producenten, distributeurs, talentscouts en sales agenten. Met grote belangstelling van de internationale pers is dit festival een fantastische kans om extra erkenning te krijgen in de filmwereld. Producent Eyeworks en regisseur Antoinette Beumer zijn dan ook zeer vereerd met deze prijs. De Gelukkige Huisvrouw is de verfilming van het gelijknamige, deels autobiografische boek van Heleen van Royen over een hippe vrouw die na de geboorte van haar kind in een zware postnatale depressie belandt. De tragikomedie trok in de Nederlandse bioscopen ruim 500.000 bezoekers. Hoofdrolspeelster Carice van Houten ontving voor haar hoofdrol een Gouden Kalf op het Nederlands Filmfestival.

Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisie- en filmproducent die content ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in zeventien landen op vier verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft drama en filmtitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia en De Zaak Alzheimer. Recent uitgebrachte films zijn Komt Een Vrouw Bij De Dokter, Dossier K, Zot van A, De Gelukkige Huisvrouw, Dik Trom en New Kids Turbo. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Advance is het Eyeworks crossmedia bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en exploitatie van interactieve platforms. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, Ticket To The Tribes, Who Wants To Marry My Son, CQC, OctoMom Me & My 14 Kids, Beat The Blondes, The OCD Project, The Italian Dream, I Know What You Did Last Friday, Love Triangle with Wendy Williams and Extreme Makeover: Weight Loss Edition (Obese).

Noot voor de redactie/