Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

USoft positieve uitzondering in zwakker wordende Nederlandse ICT-sector

Innovatief regelgebaseerd Business Process Management-platform internationaal erkend door toonaangevend analistenbureau.

Baarn, 14 april 2011 - Nederland is uit de top tien van sterke landen gezakt op ICT-gebied. Dit blijkt uit onderzoek van het Wereld Economisch Forum. Als belangrijkste oorzaak voor de teloorgang wordt het feit aangemerkt dat Nederland nog maar op beperkte schaal innovatieve technologie ontwikkelt en dat wanneer hiervan wel sprake is deze bovendien veel te weinig wordt benut. Het Nederlandse USoft onttrekt zich aan deze malaise; haar regelgebaseerde Business Process Management-platform is vandaag door Gartner internationaal als toonaangevend bestempeld.

Het platform dat gebruik maakt van de kracht van natuurlijke taal is uitermate geschikt om ongestructureerde processen en kennis om te zetten in applicaties die een toegevoegde waarde voor de business opleveren.

Juist dit soort producten kunnen er volgens Roel Spans, algemeen directeur van USoft, voor zorgen dat Nederland volgend jaar wel weer deel uitmaakt van de top tien: 'Waar Nederland op ICT-gebied blijkbaar terrein verliest, behoort ons land qua dienstensector en procesmanagement van oudsher tot de wereldtop. Met platformen als de BPM-suite kun je geavanceerde diensten en processen eenvoudig en snel omzetten in innovatieve, hoogwaardige applicaties. Het gebruik van natuurlijke taal zorgt ervoor dat de kwaliteit van complexe processen niet verloren gaat, maar een-op-een wordt overgenomen in de te bouwen applicaties.'

Cool Vendor
Het is niet alleen Spans die de mogelijkheden van de Business Process Management Suite van USoft onderkent. Zo heeft Gartner vandaag USoft uitgeroepen tot Cool Vendor op het gebied van Business Process Management voor 2011. De integratie van regels, processen en natuurlijke taal wordt als een belangrijk onderscheidend en innovatief aspect gezien, waarmee complexe, dynamische processen te vatten zijn in functionele applicaties.

Spans reageert verheugd op de benoeming door Gartner: 'Wij zijn trots dat Gartner USoft heeft opgenomen in zijn Cool Vendor rapport. Dat betekent toch dat we als Nederlands bedrijf internationaal een woordje mee spreken. De benoeming tot Cool Vendor impliceert dat onze visie innovatief is en dat we er ook daadwerkelijk toegevoegde waarde voor de business mee creëren. Door processen en natuurlijke taal als uitgangspunt te nemen, komen we tot applicaties die perfect aansluiten op de business.'

Over Gartner
Gartner werkt samen met klanten aan onderzoek, analyse en interpretatie van de informatietechnologiebranche: leveranciers, technologieën en bedrijfsprocessen. Gartner, opgericht in 1979, levert haar diensten aan 10.000 organisaties, waaronder niet alleen Chief Information Officers (CIO's) en andere hogere IT-leidinggevenden binnen grote ondernemingen en overheidsorganen, maar ook technologiebedrijven en de investeringsgemeenschap. Gartner definiëert een 'cool vendor' als een bedrijf dat technologieën of oplossingen aanbiedt die innovatief zijn en gebruikers in staat stellen dingen te doen die zij voorheen niet konden. Daarnaast hebben deze technologieën of oplossingen impact op de business (niet alleen technologie om de technologie), zijn intrigerend en hebben in de laatste zes maanden Gartners' interesse weten te wekken.

Over USoft B.V.
USoft is bekend van de gelijknamige Rule Based Business Process Management suite voor het modelleren en realiseren van applicaties. USoft is zeer krachtig in het samenbrengen van Business en IT met USoft Natural Language (UNL) voor het vastleggen en beheren van requirements. De USoft-suite wordt gebruikt voor het realiseren van complete oplossingen voor onder andere (semi-)overheid, financiële instellingen en woningbouwcorporaties. Enkele belangrijke relaties zijn Achmea, Agentschap NL, Eno, ONVZ en Vestia. USoft heeft wereldwijde partnerships met diverse IT-dienstverleners. Voor meer informatie over USoft, bezoekt u www.usoft.com.