Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 13 april 2011

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, monumentenvergunningen, (voor)ontwerp-projectbesluiten, evenementenvergunningen, speelautomatenvergunning, standplaatsvergunning, privacyreglement en uitschrijvingen uit de gemeentelijke basisadministratie verleend, dan wel in procedure zijn:

OMGEVINGSVERGUNNING aangevraagd

Datum ontvangst: 31 maart 2011

Fascinatio Boulevard 774
Voor de activiteiten: bouwen en reclame

- aanbrengen reclame.

Datum ontvangst: 1 april 2011

Bijendans (garage complex)
Voor de activiteit: bouwen

- plaatsen hekwerk.

Merijntje Gijzenburg 3
Voor de activiteit: bouwen

- dakkapel achterzijde.

Merijntje Gijzenburg 4
Voor de activiteit: bouwen

- dakkapel achterzijde.

OMGEVINGSVERGUNNING verleend

Verzenddatum: 29 maart 2011

Wiekslag 796
Voor de activiteiten: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Verzenddatum: 5 april 2011

Rubenssingel 6 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

-één moerascypres wegens overlast. Geen herplant.

Verzenddatum: 6 april 2011

Waldhoorn 6 achterzijde (gemeente)
Voor de activiteit: kappen

- één kerspruim, de boom staat te dicht op de erfafscheiding en geeft ernstige overlast. Geen herplant.

Niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit verstuurd zijn. Na deze periode kunnen wij het niet meer in behandeling nemen.

In het bezwaarschrift zet u uw naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en waarom u het niet met ons besluit eens bent. Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen!

U kunt uw bezwaar ook indienen via internet. Ga hiervoor naar de pagina Meldingen, klachten en bezwaren in het E-loket.

Voor informatie over de administratieve afhandelingen van de omgevingsvergunning activiteit kappen kunt u terecht bij mevrouw H. Oranje, telefoon (010) 2848637 en de heer R. Verboom (010) 2848746 . De besluiten omgevingsvergunning activiteit kappen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Voor het inzien van overige besluiten omgevingsvergunning neemt u contact op met mevrouw W. Sonneveldt, telefoon (010) 2848651 .

KENNISGEVING VERLENGING BESLISTERMIJN

Verzenddatum: 7 april 2011

Einddatum verlenging: 25 mei 2011
's Gravenweg 379
Voor de activiteit: bouwen

- veranderen gevel en plattegrond.

RECTIFICATIE

Abusievelijk is vorige week in de bekendmaking 'wijziging van de grenzen van de bebouwde kom(men)' de einddatum van de inzage- en bezwaartermijn foutief geplaatst. Dit moet zijn tot 19 mei 2011.

MONUMENTENVERGUNNING ontwerpbesluit

Verzenddatum 12 april 2011

Nieuwe Laan 11, trap plaatsen.
Dit ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. In deze periode kan iedereen zienswijzen in verband met het ontwerpbesluit naar voren brengen. Dat kan naar keuze schriftelijk, aan het college van burgemeester en wethouders, of mondeling. Degenen die mondelinge zienswijzen naar voren willen brengen, kunnen contact opnemen met de afdeling Stadsontwikkeling, de heer H. Oldenhof, telefoon (010) 2848621 .

(VOOR)ONTWERP-PROJECTBESLUIT VOOR DE BOUW VAN EEN APPARTEMENTENCOMPLEX

DOOR 'S GRAVENHOF VASTGOED B.V AAN DE EVERTSENSTRAAT 1, 3 EN 5

Burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maken bekend dat volgens afdeling 3.4. Awb en artikel 3.11.lid 1 Wro het (voor)ontwerp-projectbesluit om de bouw van een appartementencomplex (ten behoeve van 's Gravenhof Vastgoed B.V) aan de Evertsenstraat 1, 3 en 5 ter inzage wordt gelegd.

Toelichting

's Gravenhof Vastgoed B.V wil het gebied waar nu een bedrijventerrein is gevestigd herontwikkelen als woningbouwlocatie door de bouw van 15 (koop)appartementen en een commerciële ruimte met bijbehorende voorzieningen, waaronder 15 parkeerplaatsen op eigen terrein en 19 openbare parkeerplaatsen.

Wettelijk overleg

Het (voor)ontwerp-projectbesluit is in het kader van het wettelijk overleg om een reactie toegezonden aan onder andere Gedeputeerde Staten, de Inspectie VROM en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Terinzageligging/ inspraak

De uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht zal worden gevolgd. Ter uitvoering hiervan is het voornemen tot het nemen van een projectbesluit op 13 oktober 2010 gepubliceerd in de IJssel en Lekstreek, De Staatscourant en op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Het (voor)ontwerp-projectbesluit met het concept van de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, de concept bouwvergunning en overige bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken van donderdag 14 april 2011 tot en met woensdag 25 mei ter inzage in het Informatiecentrum van het gemeentehuis, Rivierweg 111, alhier. Ook zijn deze stukken raadpleegbaar via het Geografisch informatiesysteem van de gemeente of op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/. Binnen de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling een inspraakreactie over het plan kenbaar maken bij ons college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Voor het mondeling naar voren brengen van een inspraakreactie kan contact op worden genomen met mevrouw T. Clementina - Bricen (telefoonnummer (010) 28 48 762 . Tevens kunt u gedurende die periode voor het indienen van uw reactie gebruik maken van het reactieformulier op de website.

Inspraakbijeenkomst

Op donderdag 21 april 2011 is er van 19.30 uur tot 21.00 uur een inspraakbijeenkomst in het gemeentehuis, Rivierweg 111, 2900 AB Capelle aan den IJssel. We willen u tijdens deze avond informatie geven over het bouwplan en de te volgen procedure. Ook kunt u tijdens deze avond uw inspraakreactie geven.

Verdere procedure

Tot slot wordt het ontwerp-projectbesluit te zijner tijd ook nog ter inzage ge¬legd. Dan be¬staat voor een ieder de mogelijkheid om binnen een periode van 6 weken zienswijzen over het ont¬werp-projectbesluit bij het college van burgermeester en wethouders naar voren te bren¬gen. De kennisgeving van de terin¬zagelegging van dit ontwerp-projectbesluit wordt te zijner tijd in de IJssel- en Lekstreek, de Staatscourant en via elektronische weg (www.capelleaandenijssel.nl) gepubliceerd.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag, dan kunt u terecht bij mevrouw T. Clementina - Bricen, telefoon: (010) 2848762 .

EVENEMENTENVERGUNNING AANGEVRAAGD VOOR

De hieronder genoemde aanvragen voor een evenementenvergunning zijn ter informatie. Midzomer festival van Stichting IJsselconcerten in het Schollebos op zondag 26 juni 2011 met opbouw op zaterdag 25 juni 2011; Sportdag, Het Baken, in het Schollebos, vrijdag 10 juni 2011; Speelweek Huttenbouw Schollevaar, maandag 8 augustus 2011 tot en met vrijdag 12 augustus 2011 op het grasveld bij de Gong.

EVENEMENTENVERGUNNING VERLEEND VOOR

Netwerkbijeenkomst en seminar voor relaties van RaetsMarine, op grasveld bij Fascinatio Boulevard 622 op donderdag 16 juni 2011 van 09.00 uur tot 17.30 uur.

SPEELAUTOMATENVERGUNNING VERLEEND VOOR

Cafetaria Brasserie 'Family', Picassopassage 6-6a voor de periode 1 april 2011 tot en met 31 maart 2012; Pizzeria grillroom restaurant Troje, Wingerd 267 voor de periode 1 april 2011 tot en met 31 maart 2012; Chickenhouse, Kanaalweg 75a voor de periode 1 april 2011 tot en met 31 maart 2012.

STANDPLAATSVERGUNNING VERLEEND AAN

Dhr. Hoogerwaard, voor de verkoop van kaas en streekproducten, naast Videoland aan het Hollandsch diep 55E op de donderdagen voor een proefperiode van 12 mei 2011 tot en met 9 juni 2011.

Transportbedrijf Van den Heerik BV, om met een mobiele trailer 'BibleDate-Up to You' standplaats in te nemen op de parkeerstrook op het doodlopende gedeelte van de Pelikaanweg van donderdag 21 april 2011 tot en met vrijdag 29 april 2011;

Zorgverzekeraar DSW, informatiewagen achter station Schollevaar, op het parkeerterrein aan de Spoorlaan tegenover het gezondheidscentrum op donderdag van 15.00 uur tot 16.00 uur voor de periode van 1 juli 2011 tot en met 30 juni 2012.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

MELDING KLEIN EVENEMENT, VENTEN, VOORWERPEN OP DE WEG

Voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' is geen vergunning vereist. Kleinschalige evenementen (een straatfeest, buurtbarbecue) zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn. Ook voor het venten met bepaalde verbruiksartikelen (consumptie-ijs, groenten, fruit, aardappelen en snacks) vanuit een verkoopwagen is geen vergunning meer vereist. Dit geldt ook voor het tijdelijk plaatsen van bepaalde voorwerpen op de weg (containers, bouwsteigers, bouwkeet). De voorwaarden voor het doen van een melding kunt u vinden op het E-Loket.

Indien aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan volstaan worden met het doen van een melding. Een melding wordt bevestigd door de gemeente en dient in het bezit te zijn van de melder en moet op verzoek getoond kunnen worden. Indien niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit tot een overtreding van de APV. Dit kan tot gevolg hebben dat de activiteit moet worden beëindigd. Het maken van bezwaar tegen een door de gemeente bevestigde melding is niet mogelijk.

De volgende melding(en) zijn door de gemeente geaccepteerd: Koninginnedagviering buurtvereniging Plantsoen Oude Plaats, in het plantsoen en in de Plantsoenstraat, zaterdag 30 april 2011 tussen 12.00 uur en 22.00 uur.

KENNISGEVING ONTWERPBESCHIKKING, UITGEBREIDE VOORBEREIDINGSPROCEDURE

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

Onderwerp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel hebben op 27 oktober 2010 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen van Tinq B.V. voor de inrichting aan de Bermweg 286 te Capelle aan den IJssel.

Het betreft het oprichten van een onbemand tankstation.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel hebben het voornemen om in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) de vergunning te verlenen.

Inzage

U kunt de beschikking en overige van belang zijnde stukken van 14 april 2011 tot en met 25 mei 2011 op werkdagen van 08.30 uur tot 16.00 uur op de volgende plaatsen inzien:
- de gemeente Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel;
- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak (010) 246 86 21 ).

Inspraak

Op grond van de artikelen 3:15 en 3:16 van de Algemene wet bestuursrecht, kan een ieder gedurende de bovengenoemde termijn zijn/haar zienswijze over de ontwerpbeschikking schriftelijk of mondeling kenbaar maken aan Burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam.

Inlichtingen

Mevrouw P. Kox van de DCMR, telefoon: (010) 2468558 .

PRIVACYREGLEMENT 2011 VASTGESTELD

Het college heeft op 29 maart 2011 het Privacyreglement Capelle aan den IJssel 2011 vastgesteld. Dit reglement vervangt het Privacyreglement door het college vastgesteld op 4 november 2008. Het nieuwe reglement maakt het mogelijk dat Com*Wonen beperkt toegang heeft tot de Gemeentelijke Basisadministratie om woonfraude tegen te gaan. Met deze toegang kunnen huurdersgegevens vergeleken worden met de bewonersadministratie van de gemeente. Het gaat om een eenmalige actie ten behoeve van het realiseren van een eerlijke woonruimteverdeling en het tegengaan van fraude. Daarnaast krijgt Com*Wonen digitaal toegang om in individuele gevallen gegevens te verifiëren. Het genoemde reglement is op 30 maart 2011 inwerking getreden en ligt vanaf vandaag ter inzage bij het Informatiecenrum in het gemeentehuis en is ook te downloaden onderaan deze pagina.

BESCHIKKING UITSCHRIJVING UIT DE GEMEENTELIJKE BASISADMINISTRATIE

Uit onderzoek van de afdeling Publiekszaken is gebleken dat onderstaande personen niet hebben voldaan aan hun verplichting zoals gesteld in de artikelen 65 en 66 van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. In deze artikelen staat dat de burger verplicht is om binnen vijf dagen na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland hiervan schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Artikel 3:41 lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht geeft de gemeente de mogelijkheid om de beschikking 'Vertrokken Onbekend Waarheen' te publiceren als de bekendmaking niet kan geschieden door toezending.

De volgende personen zijn per 6 april 2011 uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie;

Naam en voorletters - Geboortedatum - Adres
Waterval, M.E. - 10-08-1966 - Reviusrondeel 101
Dias, E. - 29-10-1991 - Reitdiep 43
Dias, E. - 03-10-1983 - Reitdiep 43
Dias, M.J. - 08-11-1987 - Reitdiep 43
Grit, R. - 22-02-1974 - Purmerhoek 390
Gustafsson, K.T. - 14-10-1987 - Rivierweg 36
Kalaykhan, M.A.M. - 21-06-1962 - Scarlattistraat 6 Simson, L.L. - 11-01-1997 - Scarlattistraat 6
Mbele. M. - 04-10-1970 - Schermerhoek 12
Elisabeth, R.E. - 15-11-1982 - Valeriusrondeel 139 te Hennepe, J. - 23-10-1982 - Schermerhoek 351
te Hennepe, B.A.H. - 08-03-2009 - Schermerhoek 351 Hersi, N. - 30-10-1986 - Reigerlaan 38
Tahen, M. - 22-12-1974 - Valeriusrondeel 610
Snoubri, M. - 07-03-1984 - Boomberg 112
Nocento, M.F. - 19-12-1966 - Nabucco 10
Kartal, A. - 28-05-1976 - Onacklaan 70
van der Kemp, M. - 23-06-1970 - Penseel 26

Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet binnen de termijn van zes weken gemotiveerd worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. De termijn gaat één dag na deze publicatie in