Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 14-04-2011

AVRO PRODUCEERT BEKROOND FILMPLAN

De AVRO produceert de bekroonde jeugddocumentaire 'In mijn hoofd' en zal deze in het najaar van 2011 uitzenden. Woensdagavond heeft filmmaker Erna Slotboom in Amsterdam de Mediafondsprijs Kids & Docs 2011 in de wacht gesleept. Zij ontving de prijs, een bedrag van 35.000,- euro, voor haar filmplan. Volgens de jury vertelt 'In mijn hoofd' in heldere, symbolische beelden een verhaal waarin levenslust en kwetsbaarheid hand in hand gaan.

Erna Slotboom geeft aan ontzettend blij te zijn met het winnen van de prijs en daarmee de erkenning voor het filmplan. Op de eerste researchdag had Erna haar hoofdrolspeelster al gevonden: de jeugddocumentaire gaat over een 13-jarig meisje dat tennis speelt op topniveau en voor een grote beslissing staat. "Toen ik dit meisje op de tennisbaan zag, was ik meteen onder de indruk. Een krachtig en kwetsbaar meisje, ik had direct een connectie met haar."

Carlijn Kamps, eindredacteur van de AVRO geeft aan dat in de voorbereidingsfase al een goed gevoel ontstond over het onderwerp waarmee Erna Slotboom bezig was. "We zijn dan ook zeer trots op het winnen van de Mediafondsprijs Kids & Docs 2011. Nu de subsidie is toegekend, kunnen we meteen aan de slag met dit bijzondere jeugddocumentaire project dat past binnen de visie van de AVRO. We gaan een prachtige, mooie en ontroerende documentaire maken".

Cinekid en IDFA nemen de film op in hun festivalprogramma's.

Jeugddocumentaire 'In mijn hoofd', najaar 2011 bij de AVRO op Z@pp.



Ingezonden persbericht