Politie Noord- en Oost Gelderland

|     | Nunspeet - Tieners aangehouden voor vandalisme        |

De politie heeft op woensdag 13 april in Nunspeet drie tieners uit die plaats aangehouden voor vandalisme. Het drietal stookte gisteravond vuur in het bos tussen de Stationslaan en de Winckelweg.


De politie en de brandweer werden rond 20.45 uur gewaarschuwd en gingen ter plaatse. Daar heeft de brandweer de brand geblust. Omstanders tipten de politie over de brandstichters. Nadat de brand geblust was, hebben agenten de drie brandstichters, twee van 15 jaar en één van 14 jaar oud, in hun woningen aan kunnen houden. Na verhoor op het politiebureau zijn zij weer in vrijheid gesteld. Allen krijgen een bekeuring.


2011049506

|     | Harderwijk - Televisie weg bij woninginbraak          |

Op dinsdagmiddag 12 april is er een woninginbraak gepleegd op de Schrassertstraat in Harderwijk.


Het is niet bekend hoe men de woning is binnen gekomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek. Getuigen van de inbraak kunnen zich melden via 0900-8844.


2011049212

|     | Ermelo/Putten - Babbeltrucs                              |

De politie heeft op woensdag 13 april twee meldingen gekregen van oudere mensen die in hun woning bestolen zijn van geld en een pinpas door een babbeltruc. Bij een derde melding bleef het bij een poging. De meldingen kwamen vanaf de Kerkstraat en Bosrand in Putten en de Leuvenumseweg in Ermelo.
In alle gevallen werden de bewoners in hun woning aan de praat gehouden door een onbekende man met een verhaal over een gaslek, terwijl vermoedelijk een andere persoon in de woning op zoek ging naar buit. Aan de Kerkstraat in Putten gebeurde dit woensdag rond 10.30 uur. Hier is geld weggenomen. Op de Bosrand bleef het rond het middaguur bij een poging en lijkt niets te zijn weggenomen. Bij de woning aan de Leuvenumseweg in Ermelo meldde men zich aan het begin van de middag aan de deur. Hier is een bankpas weggenomen. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de drie incidenten en is op zoek naar de twee mannen. Het gaat om twee blanke mannen in de leeftijd van 30 tot 35 jaar. Beide mannen spraken goed Nederlands en zagen er verzorgd uit. De ene man droeg een ribbroek met daarop een trui en de andere man droeg donkere kleding. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).
Waarschuwing


De politie waarschuwt mensen voor dergelijke trucs. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak slachtoffer van dergelijke praktijken. De dieven weten met een smoesje het huis binnen te komen of houden de bewoners bij de deur aan de praat en een handlanger steelt ondertussen waardevolle spullen. De politie adviseert daarnaast om nooit de pincode aan een vreemde te geven, hoe betrouwbaar het ook lijkt. Geen enkele officiële instantie vraagt telefonisch om een pincode.


2011049239 / 2011049160 / 2011049240

|     |Harderwijk - Vrouw bestolen van tas                       |

De politie onderzoekt een straatroof die woensdag 13 april op de Couperuslaan in Harderwijk is gepleegd. De buit was een tas met daarin onder meer een bankpas.


De 77-jarige vrouw uit Harderwijk fietste rond 17.00 uur via de Couperuslaan en de Sint Jurriënstraat naar huis en ontdekte bij thuiskomst dat haar tas van haar fiets was weggenomen. Vermoedelijk is deze gestolen op de Couperuslaan of de Sint Jurriënstraat, want toen kwamen er twee jongens dichtbij haar fietsen. Deze jongens verloor de vrouw op de Jurriënstraat uit het oog. De politie is op zoek naar getuigen die iets van de beroving hebben gezien of die tips hebben over het tweetal. Hiervoor kan men de politie bellen via 0900-8844. Het gaat om twee lichtgetinte jongens die vermoedelijk op een damesfiets reden. Beide jongens zijn tussen de 16 en 18 jaar oud, hebben een tenger postuur en droegen donkere kleding.


2011049471

|     |Ermelo - Politie zoekt getuigen van verkeersconflict    |

De politie zoekt getuigen die op woensdag 13 april een conflict hebben gezien tussen


twee weggebruikers. Het conflict vond woensdagmiddag plaats op de rotonde Horsterwerg/Oude Nijkerkerweg/Kolbaanweg in Ermelo. Naar aanleiding van het conflict is er een auto vernield.


Een bestuurder van een zwart busje kreeg omstreeks 16.40 uur een conflict met een motorrijder. De aanleiding van het conflict zou het rijgedrag van de motorrijder zijn geweest. Het conflict escaleerde zodanig dat de motorrijder al rijdend op zijn motor tegen het rijdende zwarte busje aan trapte. Het busje heeft hierdoor schade opgelopen. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van het incident. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --