Ingezonden persbericht


Persbericht

Grontmij door luchthaven München aangewezen voor general engineering van moderne warmtekrachtcentrale

De Bilt, 14 april 2011 ­ Grontmij in Duitsland is door de luchthaven van München aangewezen voor de general engineering voor een state-of-the-art warmtekrachtcentrale. De vestigingen van Grontmij in Karlsruhe, München en Keulen zijn verantwoordelijk voor de general engineering en de vergunningaanvraag. De warmtekrachtcentrale zal in 2016 in gebruik worden genomen. Luchthaven München ­ met 35 miljoen passagiers in 2010 ­ is een belangrijke luchthaven in Duitsland en speelt met name in Zuid-Duitsland een belangrijke rol. Sinds de gebruikname in 1992, voorziet de huidige thermische centrale de gebouwen van warmte, koelwater en elektriciteit. De gasdieselmotoren van deze centrale zullen nu worden vervangen door een moderne warmtekrachtcentrale. De oude motoren zullen in de toekomst dienst doen als aggregaten voor de noodstroomvoorziening. Grontmij zal er als general engineer voor zorgen dat de nieuwe energiecentrale betrouwbaar maar tegelijkertijd energie-efficiënt en duurzaam is, en voldoet aan de eisen die worden gesteld aan een moderne en belangrijke openbare infrastructuur.

De nieuwe warmtekrachtcentrale zal een totale produktie van 24 MW leveren, die zo nodig kan worden verhoogd tot 32 MW. Mechanische, elektrische engineering en civiele techniek zijn belangrijke onderdelen van de constructie van de nieuwe warmtekrachtcentrale. De behuizing is uit te breiden in modulaire stappen, die bovendien aan speciale voorwaarden moet voldoen, zoals een geringe radarreflectie.

Ina Brandes, Country Managing Director van Grontmij in Duitsland: `Luchthaven München is een belangrijke klant in Zuid-Duitsland en we zijn er trots op onze diensten aan hen te kunnen bieden'.