Gemeente Voorschoten


"The Gents wegens groot succes geprolongeerd"

Voorschoten - Vocaal ensemble `The Gents' komt op vrijdag 15 april in de Dorpskerk te Voorschoten. Vorig jaar was het concert van `The Gents' een groot succes en daarom haalt de Stichting Cultureel Gebruik Dorpskerk deze topzangers op aandrang van vele toehoorders wederom naar Voorschoten.

De zangers van "The Gents" zijn een voor Nederland uniek gezelschap, dat zich in korte tijd in binnen- en buitenland een vooraanstaande plaats heeft verworven. De basis voor de kwaliteit en de professionaliteit van `The Gents' werd gelegd binnen het Roder Jongenskoor. De zangers, sinds augustus 2008 onder leiding van dirigent Béni Csillag, worden alom geroemd vanwege de bijzondere klank, de grote mate van flexibiliteit en de weergaloze interpretatie van het zeer uiteenlopende vocale repertoire. Of het nu gaat om religieuze muziek uit de Renaissance, romantische Engelse muziek, arrangementen van eigentijdse jazz en popsongs of speciaal voor het ensemble gecomponeerd werk, de concerten van `The Gents' zijn steevast een buitengewone belevenis. De optredens kunnen dan ook rekenen op een enthousiast publiek en lovende kritieken in de pers.

Vrijdag 15 april wordt een geheel nieuw programma ten opzichte van vorig jaar gebracht met liederen van Poulenc, Schubert, Schumann, Sibelius, Strauss, Röntgen, maar ook van moderne Finse componisten zoals Rautavaara en Mäntyjärvi.

Aanvang: 20.15 uur. Entree (incl. één pauzedrankje): EUR 20,00; `Vrienden van de Dorpskerk' EUR 17,50.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen: Ruudolf Mode, Schoolstraat 87 en `t Bloemenhofje, Planciusplantsoen 28/30 te Voorschoten en 's avonds vanaf 19.30 uur in de Kerk. Het is ook mogelijk per e-mail een reservering te maken via info@dorpskerk.nl.

Kijk voor meer informatie op: www.dorpskerk.nl (agenda).
* 15 april 2011