Gemeente Soest

Ook winkeliers helpen mee aan een Zomerschoon Soest


1 april 2011

Op 15 en 16 april is het Zomerschoon. Op vrijdag de 15e steken kinderen van maar liefst 15 basisscholen de handen uit de mouwen. Op zaterdag 16 april zijn op 28 verschillende locaties in Soest en Soesterberg bewoners actief.

En Soester ondernemers en winkeliers dragen dit jaar een stevig zomerschoonsteentje bij. Door te sponsoren, door klanten te attenderen op actie Zomerschoon en/of door Zomerschoondeelnemers blij te maken met een verrassing of een fikse korting op een zomerschoon product...

Wie meedoet aan Zomerschoon krijgt bijvoorbeeld bij Optiek Zuid 10% korting op een zonnebril, bij rijwielspecialist Jacco de Bruin 10% korting op fietstassen en bij de DA-drogist in Smitsveen 10% korting op een lekker zeepje, zodat de Zomerschoon deelnemer zichzelf ook even lekker op kan schonen.

Ook andere ondernemers steunen de actie en dan vooral de deelnemers: hoveniersbedrijf De Ridder heeft bijvoorbeeld aangeboden om voor een grasveld op het schoolplein van basisschool De Bron graszoden tegen inkoopprijs aan te bieden en ze gratis te bezorgen. En snackbar Happy Food geeft gratis ijs of patat aan iedereen die bij de Smitsveense Zomerschooncentrale op 16 april een vuilniszak vol verzameld zwerfvuil inlevert.

Winkelcentrum Soest-Zuid

Dankzij een oproep van de Soester Zakenkring meldden diverse winkeliers zich dit jaar aan voor Zomerschoon. Winkelcentrum Soest-Zuid belooft het zomerschoonste winkelcentrum van de hele gemeente te worden.

Boekhandel Van de Ven richt zelfs zijn etalage zomerschoon in en bakkerij De Zoete Verleiding bakt zomerschoontaarten en stelt tien taarten gratis beschikbaar die tijdens Zomerschoon worden uitgedeeld.

Ook is het in winkelcentrum Soest-Zuid op vrijdag 15 april om 10.00 uur heel even feest. Want dan vindt de aftrap van Zomerschoon plaats. Kinderen van de Ludgerussschool vrolijken die gebeurtenis op en zingen het Zomerschoonlied. Iedereen die op dat moment zijn bewijs van deelname aan Zomerschoon kan laten zien, ontvangt gratis een uiterst handig schoonmaakpakket, dat is samengesteld door C1000 en Blokker van winkelcentrum Soest-Zuid.

Oud en vertrouwd

Ook bouwbedrijf Van der Grift steunt Zomerschoon graag. Dit jaar regelt hij materialen voor een kunstproject in Smitsveen. Op initiatief van Portaal werken kinderen van De Egelantier daar samen met twee uit Smitsveen afkomstige kunstenaars - Annemie van den Kamp en Ilse Blommestein - aan vrolijke panelen, waarop kinderen muurkrijtschilderingen kunnen maken. Tijdens Zomerschoon worden die panelen onthuld, waarna Albert Heijn Smitsveen - met behulp van Gall & Gall - alle Zomerschoondeelnemers uit Smitsveen trakteert op een lekkere lunch.

Schoonmaakkriebels

Iedereen die zich aanmeldt voor Zomerschoon krijgt een Bewijs van Inschrijving dat recht geeft op diverse zomerschone kortingen. Een extra reden om op 16 april mee te helpen aan een schone en gezellige buurt?

Opgeven is nog altijd mogelijk. Bel de actietelefoon (035) 609 38 18 of meldt u aan via het online formulier.