Saxion
BR>

vr 08 april 2011

Saxion symposium hoger onderwijs en internationale marketing

Op vrijdag 15 april organiseert Saxion in Deventer een symposium rondom het thema hoger onderwijs en internationale marketing. Tijdens dit Engelstalige symposium behandelen drie keynote sprekers de meest actuele ontwikkelingen van internationale studenten

De internationalisering van het hoger onderwijs in Nederland en wereldwijd neemt toe. Binnen Nederland zien we een groeiende populatie internationale studenten uit steeds meer verschillende landen. Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van deze groeiende groep. Hoe bereik je de juiste student en hoe zorg je ervoor dat deze student succesvol afstudeert? Tijdens dit symposium wisselen professionals uit binnen- en buitenland ideeën en succesvolle voorbeelden uit.

Tijdens het ochtendprogramma geven Michael Peak (British Council), Rien Bor (Wageningen University and Research Centre) en Robert van Kan (iE&D Solutions) hun visie op het thema. Michael Peak gaat in op het meten en vergelijken van internationalisering binnen het hoger onderwijs wereldwijd. Rien Bor behandelt de veranderingen in internationale studentenwerving, Robert van Kan kijkt naar de mogelijkheden en uitdagingen voor het hoger onderwijs op de Chinese markt.

Na de lunch wordt in praktische workshops onder leiding van professionals uit het werkveld en daarbuiten verder gepraat over thema's in internationale studentenmobiliteit. De interactieve sessies bestrijken een breed scala aan interessegebieden: van het gebruik van social media in studentenwerving, tot het onderwijskundige perspectief van internationalisering.

Meer weten?
Meer informatie over het symposium is te vinden op www.saxion.edu/symposium. Hier vindt u ook het uitgebreide programma.