Haagse Hogeschool


Open Dag bij De Haagse Hogeschool

Het is dichterbij dan je denkt: in september start het studiejaar 2011-2012 alweer. Voor veel middelbare scholieren en mbo-studenten is de periode aangebroken zich te gaan oriënteren op een vervolgopleiding. Om hen op weg te helpen is er op vrijdag 15 april weer een Open Dag bij alle vestigingen van De Haagse Hogeschool.

Kom bijvoorbeeld eens kijken bij de opleiding Industrial Design Engineering. Een nieuwe Engelstalige opleiding (een driejarige variant van de al bestaande opleiding Industrieel Product Ontwerpen) Je wordt opgeleid tot âOpen Innovatorâ.

Open innovators ontwerpen niet alleen producten, maar ook diensten en belevingen. Concepten die passen in people, planet, profit, de drie peilers van duurzaamheid. Om de visie en ideeën van de opleiding uit te dragen is een serie T-shirts van biologisch katoen ontworpen. Deze T-shirts worden tijdens de Open Dag getoond. Ook daagt de opleiding IDE alle bezoekers van de open dag uit om een idee of ontwerp voor nieuwe t-shirts in te leveren. De meest inspirerende ideeën worden beloond met een gratis shirt, en die ideeën die worden bestempeld als superidee komen op een nieuwe serie T-shirts. Misschien lopen andere mensen straks jouw idee uit te dragen.

In de centrale hal staan drie âpleinenâ in de spotlights:
- âStel dat jij in je toekomst wilt kijkenâ plein: Medewerkers van het Loopbaancentrum vertalen loopbaanwensen in concrete opleidingsadviezen aan de hand van een studiekeuzetest en beroepenspel. Daarnaast is er informatie over mbo-hbo doorstroom, bijzondere instroom, proefstuderen en studeren met een functiebeperking. Studenten die interesse hebben in de Master Studies of Professional Courses van De Haagse Hogeschool zijn ook van harte welkom.

- 'Oriëntatie & Internationale' plein:â Ik wil iets met Economie, Techniek, Computers..., maar wat is er allemaal?â Aankomende studenten horen welke opleidingen De Haagse te bieden heeft. Hier zal ook het International Team staan om alle internationale bezoekers de juiste informatie te geven en te verwijzen naar de opleidingen.
-âWoon & Leef plein: Aankomende studenten kunnen met al hun vragen terecht bij verschillende instellingen zoals de IB-Groep (studiefinanciering), diverse studenten-verenigingen, studentenhuisvesting (DuWo) en het studentenuitzendbureau Studentalent. Ook voor vragen over toelating met een buitenlands diploma is dit het juiste plein.

De Open Dag vindt plaats van 16.00 â 21.00 uur aan het Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag. Ook onze vestigingen in Delft, Zoetermeer en aan de Laan van Poot hebben op vrijdag 15 april Open Dag. Het volledige programma en informatie over de opleidingen van De Haagse Hogeschool is te vinden op www.dehaagsehogeschool.nl/opendag. Op deze interactieve website kunnen aankomende studenten hun eigen Open Dag plannen.

NB: De eerstvolgende Open Dag is op vrijdag 17 juni 2011 van 16.00 â 21.00 uur.