Bond tegen het Vloeken

11 04 11 - Spetterende finale project 'Brief voor de burgemeester'

NOORDWIJK/VEENENDAAL Op vrijdag 15 april zullen de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld en de Bond tegen het vloeken het door het ministerie van Justitie gefinancierde project Brief voor de burgemeester afsluiten met een spetterend slotfestijn in Dolfinarium in Harderwijk. Tien schoolklassen, die meegedaan hebben aan het project, zullen op deze manier voor hun brief worden beloond.

In het kader van het project Brief voor de burgemeester schreven de beide stichtingen alle basisscholen in Nederland aan. Scholen konden in het project participeren door een brief te schrijven aan de (lokale) burgemeester met tips van de kinderen over veiligheid op school en in de buurt. De LSTZG en de Bond kozen uit de vele ingekomen brieven tien winnaars uit. De scholen die gewonnen hebben zijn: GBS De Bron (Barneveld), De Schakel (Eindhoven), De Zaaier (Hedel), De Wingerd (Lelystad), Heilig Hartschool (Dongen), OBS Den Bijstere (Tilburg), OBS Het Hof (Lichtenvoorde), OBS J.P. Waale (Gorinchem), RKBS Augustinus (Rotterdam) en de Ruitenbeekschool (Lunteren).

Om 10.30 uur zal de locoburgemeester van Harderwijk, de heer R.T.J. Daamen (VVD-wethouder), het startsein geven. Daarna volgt een korte presentatie van één van de winnende scholen, vervolgens kunnen de kinderen het project op een spetterende manier afsluiten in Dolfinarium.

Contactgegevens
Bond tegen het vloeken
Postbus 362
3900 AJ Veenendaal

Telefoon: 0318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl

ANBI