Gemeente Terneuzen

School' in de gemeente Terneuzen

Oplevering eerste `Frisse School' in de gemeente Terneuzen

Basisschool De Hille is de eerste `Frisse School' in de gemeente Terneuzen. De Hille heeft een nieuw luchtbehandelingssysteem laten installeren en heeft daarmee het binnenmilieu aanzienlijk verbeterd. Leerlingen en docenten zullen zich nu prettiger voelen en dat komt weer de leerprestaties en het ziekteverzuim ten goede. Op vrijdag 15 april wordt de `verfrissing' feestelijk ingeluid. Wethouder Cees Liefting deelt in de ochtendpauze aan alle leerlingen een pakje DubbelFriss en een appel uit. Symbolisch voor de dubbel zo frisse school en het gezonde binnenklimaat.

De Hille maakte gebruik van de financiële ondersteuning vanuit het Rijk en de gemeente Terneuzen in het kader van het project `Frisse Scholen' (2009). Primair en voortgezet onderwijs kunnen hiermee ventilerende en energiebesparende aanpassingen aan de schoolgebouwen realiseren. De Hille was hiervoor, na overleg met de schoolbesturen en kwaliteitbepalingen van de binnenmilieus op alle scholen in de gemeente Terneuzen, geselecteerd. Naast De Hille zullen ook de basisscholen Op Weg (Hoek), Canisius (Zuiddorpe), Op De Hoogte (Terneuzen), Gaspar vd Heyden (Axel) en De Regenboog (Terneuzen) hun binnenklimaat met de subsidie verbeteren. Naar verwachting worden alle werkzaamheden voor de zomervakantie afgerond.

Aanleiding voor het project `Frisse Scholen' is het feit dat in veel klaslokalen de CO2-concentratie, vaak door onvoldoende ventilatie, veel te hoog is. Dit heeft een slechte luchtkwaliteit tot gevolg. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat een slecht binnenmilieu in klaslokalen een negatieve invloed heeft op de leerprestaties van leerlingen. Ook leidt het tot meer gezondheidsklachten en ziekteverzuim onder leerlingen en leerkrachten.