RTL Group

Simon Cowell en R. Kelly in tweede liveshow 'X FACTOR'

De talenten van 'X FACTOR' verschijnen vrijdag voor de vader van de moderne talentenjachten, Simon Cowell. De Engelsman is en was jurylid in zowel de Amerikaanse als Britse versie van 'Idols', 'Britain's Got Talent', 'America's Got Talent' en de Engelse versie van X FACTOR. Daarnaast is hij ook de bedenker van 'X FACTOR'. Aan beide kanten van de Atlantische Oceaan is hij gevreesd voor zijn commentaar, waarbij enig sarcasme hem niet vreemd is. Maar zijn carrière als jurylid heeft ook wereldsterren opgeleverd zoals Leona Lewis, Paul Potts, Susan Boyle. Hoe vergaat het Tim, Ed, Rochelle, Sway, Rolf, Jessica, Adlicious, Jantine, Pyke, Sim'Ran en Tania bij hun ontmoeting met Cowell in Engeland?

Daarnaast is er ook een internationale topartiest in de tweede liveshow: R. Kelly. De Amerikaanse R&B-zanger heeft hits als 'I Believe I Can Fly', 'The World's Greatest', 'Gotham City' en 'If I Could Turn Back The Hands Of Time' op zijn naam staan en treedt op in de resultshow. Ook zal hij samen met de kandidaten zingen. Het thema vrijdag luidt: 'Remember The Time', waarbij de kandidaten voor songs kiezen waar zij dierbare herinneringen aan koesteren.

Uitzending: RTL 4, vrijdag 15 april om 20.30 uur

Website: www.xfactor.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met RTL Nederland, Jaap Paulsen, via tel: 035 - 6718879 of email jaap.paulsen@rtl.nl.