Watersportverbond - KNWV

Morgen beroep bij Raad van State over Wadden

donderdag 14 april 2011

Het Watersportverbond is in juni 2010 in beroep gegaan bij de Raad van State tegen de beslissing van het ministerie van Landbouw om de bezwaren tegen afsluiting van een aantal gebieden in de Waddenzee ongegrond te verklaren. De behandeling van dit beroep vindt morgen, 15 april, in Den Haag plaats.
Â
Janny du Bois-Minholts (regiovertegenwoordiger Wadden) en Jan Willem de Koning (regioteamlid) zullen het Watersportverbond in deze zaak vertegenwoordigen.

De minister is destijds bij de beslissing om de bezwaren ongegrond te verklaren nauwelijks ingegaan op de door het Watersportverbond aangevoerde bezwaargronden. Het voornaamste bezwaar van het verbond blijft dat het besluit om gebieden af te sluiten nog steeds niet voldoende is gemotiveerd.

Geen noodzakelijkheid
Het Watersportverbond is van mening dat uit artikel 20 van de
Natuurbeschermingswet blijkt dat een gebied alleen mag worden
afgesloten als dit noodzakelijk is voor de bescherming van
natuurwaarden. Bij de aangekondigde afsluitingen wordt die
'noodzakelijkheid' niet aangetoond met een duidelijke onderbouwing, zo meent het verbond. Lees ook: 'Verbond in beroep tegen afsluiting Waddenzee'.
De tot nu toe aangevoerde argumenten van het ministerie zijn voor het Watersportverbond niet overtuigend genoeg. De betreffende afgesloten gebieden zijn belangrijk voor watersporters, bijvoorbeeld vanwege de veiligheid en omdat deze als rustplek kunnen dienen voor kanoërs. Bovendien zijn deze gebieden de beste plekken om van de rust en ruimte van het Wad te kunnen genieten.
Â
Zodra de uitspraak bekend is zullen wij dit via onze site
www.watersportverbond.nl/wadden communiceren.
Â