Gemeente Enschede

Werkzoekende `buitenlui' gezocht

Informatiebijeenkomst en vacatures bij `boer Frans' in De Lutte

Werkplein Twente organiseert op twee verschillende momenten een bijeenkomst voor werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in het `buitenleven'.
Vrijdag 15 april vanaf 13.00 uur ontvangt Boer Frans, bekend van Boer zoek vrouw, werkzoekenden op het erf van zijn ouders in De Lutte. Bezoekers beleven `het boerenleven', krijgen informatie over opleidingsmogelijkheden van AOC Oost en kunnen solliciteren naar vacatures van AB Oost.
Dinsdag 19 april om 15.00 uur maken hoveniersbedrijven en werkzoekenden die deelnemen aan groenproject `Fit For Job' kennis met elkaar op het opleidingsterrein bij Vliegveld Twente.

Boer zoekt `buitenlui'
Het mooie weer is in aantocht. De vraag naar personeel in de agrarische sector neemt toe. Personeelsvoorziener AB Oost meldde meerdere openstaande vacatures bij het Werkplein. Door het organiseren van een `boerderijbelevenis' op 15 april, brengt Werkplein Twente (potentiële) werkgever en geschikte kandidaten op een ontspannen manier met elkaar in contact. Daarnaast hoopt Werkplein jongeren die nog niet goed weten wat ze willen, te interesseren voor een carrière in de agrarische sector. Boer Frans geeft een rondleiding over het erf en vertelt over zijn leven als boer. "Boer zijn is geen werk maar a way of life", aldus Frans.

Fit For Job
Dinsdag 19 april maken medewerkers van hoveniersbedrijven en werkzoekenden die deelnemen aan het groenproject `Fit For Job' kennis met elkaar. De werkzoekenden volgen al enige tijd een opleidingstraject met begeleiding door Visschedijk Hoveniers. De deelnemers verkorten hun afstand tot de arbeidsmarkt door middel van dit intensieve traject. Ze ontwikkelen hun werknemersvaardigheden en bouwen ervaring op met verschillende werkzaamheden binnen de groenvoorzieningsector. Op 19 april krijgen deelnemers de gelegenheid om te laten zien wat ze hebben geleerd en kunnen ze informeren naar mogelijkheden in de hoveniersbranche.