Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 15-04-2011

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen een hennepkwekerij in een huis aangetroffen en ontmanteld. De eigenaar is bij de politie bekend.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks 07.45 uur een onderzoek ingesteld bij een huis aan de Kerkweg. De deur van de woning werd opengebroken omdat niemand aanwezig was. In het huis werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 150 planten en de complete apparatuur in beslag genomen.

Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. Uit een eerste onderzoek werd duidelijk dat de kwekerij al langer in bedrijf was en meerdere oogsten heeft opgebracht. De eigenaar van de woning is bij de politie bekend en zal op het bureau ontboden worden.

Aanrijding letsel

VLEUTEN Donderdagmorgen vond een aanrijding plaats waarbij een bestuurder van een bestelbus doorreed, een motorrijder onderuit ging en gewond raakte.

Een 44-jarige motorrijder uit Utrecht reed omstreeks 08.40 uur over de Haarijnse Rading op de rechter rijstrook in de richting van de Rijksweg A2. De motorrijder haalde links een witte bestelbus in. Op dat moment wisselde de bestuurder van de bestelbus plotseling van rijstrook waardoor de motorrijder moest uitwijken en de macht over de motor verloor.

De 44-jarige Utrechter kwam ten val en schoof met zijn motor tegen een stoeprand. De bestuurder van de witte bestelbus reed door. De Utrechter werd voor onderzoek met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten een automobilist op de Thiradreef. De 57-jarige bestuurder, zonder vaste woon en verblijfplaats, rook naar alcohol en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 625 ug/l uit. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingenomen. Hij werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Jongen met gestolen fiets aangehouden

UTRECHT Een minderjarige jongen werd donderdagavond door de politie aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Omstreeks 18.10 uur controleerden agenten op de Eschersingel een 13-jarige jongen uit Utrecht op een fiets. De jongen was in bezit van een damesfiets en het slot ontbrak. Ook was duidelijk te zien dat de fiets te groot was voor de jongen. Via de meldkamer werd het framenummer gecontroleerd. Het bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De

13-jarige jongen werd meegenomen naar het bureau en de fiets in beslag genomen. Op het bureau verklaarde de vader van de jongen dat de fiets van hem was. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagmiddag vond een aanrijding tussen een auto en een vrouw op haar fiets plaats. De vrouw raakte ernstig gewond.

De politie kreeg omstreeks 13.50 uur een melding van een aanrijding op de kruising Simplonbaan met de Lofoten. Ter plaatse bleek dat een 67-jarige vrouw uit Utrecht, waarschijnlijk door niet goed op te letten, was aangereden door een 54-jarige automobilist uit Utrecht. Het slachtoffer was door de aanrijding ernstig gewond geraakt. Personeel van een traumahelikopter heeft geholpen de vrouw te stabiliseren. Hierna werd zij naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.