FloraHolland


FloraHolland Product Commissie Roos

FLORAHOLLAND (15 april 2011) - De FPC Roos startte op 5 april haar vergadering met een bezoek aan Cultra. De 7 exploitanten verkopen vanuit deze Cash & Carry al 30 jaar aan vele klanten binnen een straal van 700 km.

Tijdens de vergadering heeft de FPC gesproken over de uitslagen van de botrytis stresstest. Getest is of de hotbox methode geschikt is als snelle test. Helaas is gebleken dat dit geen voldoende betrouwbaar beeld oplevert. Kwekers kunnen voor eigen gebruik de methode wel toepassen, zodat zij zelf vroegtijdig problemen kunnen signaleren. Belangrijk is wel dat dit steriel gebeurt. De FPC heeft oriënterend ideeën uitgewisseld hoe de botrytis problematiek aangepakt kan worden.

Wat het promotieproject betreft, zou de FPC graag zien dat alle rozenaanvoerders automatisch meedoen aan het project, via een afdracht via de veilingprovisie. Dit is geen werkwijze die zomaar kan worden ingevoerd. Het zou waarschijnlijk zelfs via een besluit in de Algemene Ledenvergadering moeten worden besloten. Belangrijk is dat er goed over het project en de voortgang moet worden gecommuniceerd.

Kort is stilgestaan bij de stand van zaken rondom de verschillende onderdelen uit het Marktplan. Geadviseerd is een positieve benaming aan draaiharten en grasharten te geven.

D. Jansen heeft de FPC geïnformeerd over het excessenbeleid zoals dit op de exportvestigingen van FloraHolland wordt uitgevoerd. Belangrijk hierbij is dat niet alleen met contractzenders, maar ook met leden aanvoer afspraken kunnen worden gemaakt.

De eerstvolgende vergadering van de FPC Roos vindt plaats op donderdag 30 juni.