FloraHolland


Kloknieuws Bloemen - FloraHolland Naaldwijk

FLORAHOLLAND (15 april 2011) - Als inkoper is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen bij de klok. Praktische informatie over wijzigingen van veilschema's, productwisselingen of introducties van nieuwe cultivars hebben tenslotte invloed op je dagelijkse werk.
Vanaf deze week wordt het nieuws van Naaldwijk digitaal bij de lezers aangeboden. Wilt u het kloknieuws wekelijks in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief en plaats hier een vinkje bij `Naaldwijk'. Kijk voor meer informatie op www.floraholland.com.

Veilschema
Met ingang van donderdag 21 april 2011 worden, in overleg met de inkoperscommissie, de volgende wijzigingen doorgevoerd op de snijbloemenklok.

Klok 6

Om het veilschema beter af te stemmen met de klokken van onze andere vestigingen, wordt de veilgroep `Gerbera Uitgelicht' verplaatst. Voortaan vindt u deze veilgroep na het blok `Gerbera op water'. Vragen? Veilmeester Alexander van der Bol T 06 23 87 96 91.

De veilgroep `Gerbera Uitgelicht' is aangevuld met nieuwe cultivars van veilgroepen `Germini op water', `Germini in de doos' en de `Gerbera in de doos'.

Klik hier voor het actuele veilschema van klok 1 t/m 4 en 8. Klik hier voor het actuele veilschema van klok 5 t/m 7.

Klok 1 & 2
Chrysant
Onderstaande kwekers van de Quality Flower Group voeren hun producten voortaan aan met de afkorting QFG in hun bedrijfsnaam. Meer informatie: John@qualityflowergroup.nl
T 06 22 20 70 72

- QFG Kw. v.d. Westeringh
- QFG De Hungerenburcht BV

- QFG Gerlingco

- QFG Janity Flowers BV

- QFG Kees de Jongh

- QFG Kw. Monnikenwaard

- QFG Nico Kiep Chrysanten

- QFG Nico van Wijk BV

- QFG Kwekerij Vitaflor

Klok 3, 4 & 8
Rozen

- Vd Arend Roses (adm.nr.27947) start vanaf 15 april met het aanvoeren van een mix van `Avalance' en `Grand prix', elke dag één kar. Er zitten vier bossen van tien takken (50 cm) van deze twee soorten op A2 kwaliteit in een ronde emmer (577 fust).

- Karen Roses wordt nu verwerkt door TFA-Handling. Er zijn diverse kwaliteitverbeteringen doorgevoerd. De rozen worden beter gesorteerd aangeboden.

- PJ Dave Flora is deze week gestart met de aanvoer van `Bellevue', lengte 60-50 cm. De cultivar wordt aangeboden in de veilgroep GP op klok 3.

- De komende weken heeft M.& D. van den Hulst Rozen (adm.nr.27222) van de `Norma Jeane' een vermindering van het aanbod. Ondanks dat het gewas gespreid is aangeplant, is de productie toch in elkaar overgelopen.
- Bij AAD FRANSEN VOF (adm.nr.77544) wordt de roos `Djoena' vanaf volgende week anders gesorteerd. Nieuwe camera's zorgen voor een uniforme sortering op kwaliteit in steel en knop. Lengte 60 cm (50 stuks) staan hierdoor voortaan in een container.
- Kw. FELIXM (adm.nr.201062) is vanaf deze week begonnen met het veilen van `Ilios'. De lengtes 60 cm en 50 cm worden een langere tijd aangevoerd.

Klok 5, 6 & 7
Freesia
Kwekerij Duinland (adm.nr.25181) start in week 16 met het veilen van de cultivar 'Yellow Passion' (productcode 106992). Deze cultivar wordt om de dag aangevoerd. De gele Freesia heeft een heerlijke geur van citroen.

Gerbera mini
Colours of Nature (adm.nr.4151) gaat vanaf donderdag 21 april iedere dag een nieuwe mix van
12x80 aanvoeren. Meer informatie? Ruud Schenkels T 06-54278840.

Calla
P Vis Zn/ Calla D luxe (adm.nr.505555) start vrijdag 15 april weer met veilen van een divers assortiment Calla's op Naaldwijk.

Noviteiten
Benieuwd naar de nieuwe producten die als FleurPrimeur geveild worden? Of wat komende week voorbij komt in Rob's Grote Tuinverbouwing op SBS6? Kijk voor meer informatie op www.floraholland.com (Inkopen>Noviteiten).

Agenda

21 april

Secretaressedag (NL, BE, FR & LU)

21 april

Rozenvakavond in de Keukenhof

23 april

Saint Jordi (Spanje)


1 mei

Moederdag (Hongarije)

8 mei

Moederdag (Nederland)

9 mei

Nationale feestdag (Rusland)

26 mei

Moederdag (Polen)

29 mei

Moederdag (Zweden, Frankrijk)