Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 15-04-2011

Autobrand

NIEUWEGEIN Aan het begin van de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 april ging een bestelauto in vlammen op.

Rond 00.05 uur kregen de politie en brandweer de melding van een autobrand op de Parkerbaan. Daar bleek een bestelauto bij een bedrijfspand in brand te staan. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging. Door de hitte barstte een ruit van het bedrijfspand.

De politie sluit niet uit dat het om brandstichting gaat. Daarom wordt aan getuigen die rond 00.05 uur iets verdachts op of in de omgeving van de Parkerbaan hebben gezien, verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Zeer hoogbejaarde man opgelicht

VIANEN Een zeer oude man werd op donderdag 14 april het slachtoffer van een oplichter. De politie zoekt getuigen.

Rond 12.15 uur kreeg de politie de melding dat een bewoner van een woning aan de Sparrendreef het slachtoffer was geworden van een babbeltruc. Agenten gingen naar de woning van de 96-jarige Vianees. Hij verklaarde dat vlak daarvoor een man bij hem aan de deur was geweest. De man had gezegd van de bank te zijn en had met een smoes de bankpasjes en pincodes van het slachtoffer bemachtigd. Daarna had de verdachte de woning verlaten en was weggereden in een auto.

Signalement:

Blanke Nederlandse man, 35-40 jaar, 1.75 meter, normaal postuur, donkerblond haar en hij droeg een grijze jas, een grijze broek en zwarte schoenen.

Aan getuigen die de verdachte rond het middaguur op of in de omgeving van de Sparrendreef hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldievegge

HOUTEN Een vrouw werd op donderdag 14 april op heterdaad bij winkeldiefstal betrapt en kreeg een boete van meerdere honderden euros.

Rond 11.30 uur zag een medewerker van een winkel aan het Raaigras dat een vrouw meerdere levensmiddelen uit stellingen pakte en die in haar tas stopte. Bij de kassa haalde zij slechts twee van de producten uit haar tas en rekende die af. Nadat zij de kassa was gepasseerd, sprak de medewerker haar aan. De vrouw, 50 jaar oud en afkomstig uit Houten, bleek voor meer dan 35 euro aan levensmiddelen te hebben gestolen.

De politie werd gewaarschuwd en agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Bij haar verhoor bekende zij de diefstal en zij bleek al enkele malen eerder voor winkeldiefstal te zijn aangehouden. Een Hulpofficier van Justitie nam in het kader van versnelde afdoening contact op met een Officier van Justitie. Hij bepaalde de boete op 300 euro, wat direct door de verdachte op het politiebureau werd gepind.

Man mishandeld

IJSSELSTEIN Een man werd op donderdagmiddag 14 april door twee andere mannen mishandeld en vervolgens aangereden.

Een 61-jarige bewoner van een appartementencomplex aan de Pandora zag dat rond 16.20 uur een auto met zware aanrijdingschade van een vrachtwagen werd geladen. Twee mannen wilden de auto kennelijk in de afgesloten parkeerkelder bij het complex zetten. De parkeerkelder was echter alleen bedoeld voor bewoners en de IJsselsteiner wist dat beide mannen daar niet woonden.

De man sprak het tweetal aan. Zij verklaarden toestemming te hebben van een bewoonster de auto daar te plaatsen. Toen de bewoner bezwaar bleef maken, werden beiden kwaad, pakten hem beet en mishandelden hem. Een andere bewoner kwam hem te hulp, maar die werd ook aangevallen. Vervolgens kwam een vrouw aanlopen, een bewoonster van het complex. Zij was kennelijk de bekende van de twee verdachten.

De vrouw, 24 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, liep naar de schadeauto, stapte in en reed de parkeergarage in. De 61-jarige IJsselsteiner wilde dat voorkomen door op de inrit te gaan staan. De vrouw stopte echter niet, waarna hij werd aangereden en op de motorkap terecht kwam. Hij werd daar door één van de verdachten afgetrokken, waarna het drietal de auto in de parkeerkelder parkeerde. De vrouw reed vervolgens in haar eigen auto weg, die buiten het gebouw geparkeerd stond.

De politie werd gewaarschuwd. Agenten hielden ter plaatse de twee mannen, 21 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, aan voor mishandeling. Het tweetal werd naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. Agenten kregen telefonisch contact met de vrouwelijke verdachte, de 24-jarige IJsselsteinse. Zij meldde zich vervolgens in het politiebureau in Nieuwegein en werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Ook zij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De 61-jarige IJsselsteiner deed aangifte tegen de drie verdachten.