Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 15-04-2011

Afgeleid

WOERDEN Terwijl een medewerkster van een winkel op donderdagmiddag 14 april door een man werd afgeleid, stal een vrouw haar tas.

Rond 13.20 uur kwamen een man en een vrouw een winkel aan de Kerkstraat binnen. Zij spraken de 58-jarige verkoopster aan en liepen gezamenlijk met haar door de winkel. Op een gegeven moment liep de man al pratend met de verkoopster naar de voorkant van de winkel, terwijl de vrouw achterin bleef. Kort daarna verliet het tweetal het pand. Vervolgens ontdekt de 58-jarige vrouw dat haar tas achteruit de winkel was gestolen. Dat kon alleen door de vrouwelijke klant zijn gedaan.

Signalementen

Blanke man, ± 39 jaar, ± 1.86 meter, normaal postuur en blond krullend haar. Hij droeg een lichte blouse met een bruine streep en een lichte broek. Hij sprak accentloos Nederlands;

Blanke vrouw, ± 39 jaar, ± 1.75 meter, normaal postuur en donker half lang sluik haar. Zij was geheel in het zwart gekleed.

Aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Gestolen scooter

MAARSSEN Agenten hielden op donderdagmiddag 14 april een jongeman aan omdat hij op een gestolen scooter reed.

Rond 16.40 uur surveilleerden politiebikers op de Maarssenbroeksedijk. Zij zagen daar een scooter rijden, die nogal veel herrie produceerde. Zij lieten de bestuurder, een 18-jarige jongeman uit Utrecht, stoppen. Hij kon zich niet legitimeren. Bij de controle zagen de agenten dat een bromfietskentekenplaat onder de buddyseat van de scooter lag. Die kentekenplaat bleek van diefstal afkomstig te zijn. Daarop hielden de agenten de Utrechter aan en namen de scooter in beslag. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Bij verder onderzoek van de scooter, bleek die te zijn gestolen. De blauwe kentekenplaat die er op zat, bleek op een andere scooter thuis te horen. De eigenaar van de kentekenplaat had aangifte van verlies/diefstal van de plaat gedaan. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.