Gemeente Lingewaal


Net aangetreden gedeputeerde bezoekt Waterlinie en opent Liniepad

Op 16 april opent de net aangetreden gedeputeerde Annemieke Traag in Lingewaal de herstelde liniekade en het verbeterde Liniepad. De handeling staat symbool voor de start van het recreatieve seizoen. De Liniekade is gelegen tussen de Spijkse Kweldijk en de Haarweg bij het Lingebos in Lingewaal. Wandelaars, ruiters en fietsers kunnen van het pad gebruik maken.

Start Waterlinieseizoen 16 en 17 april
Op zaterdag 16 en zondag 17 april 2011 start het recreatieve seizoen voor de forten, kastelen, vestingsteden en waterlinie-ondernemers in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In Gelderland wordt hard gewerkt om de Linie te herstellen en zichtbaar te maken voor inwoners en bezoekers. Na een lange winterslaap zijn de vleermuizen wakker en daarom gaan de meeste forten weer open. Je kunt in de Nieuwe Hollandse Waterlinie wandelen of fietsen, maar er zijn ook rondleidingen, muziek, theater en kinder- en speciale vleermuisactiviteiten.

Waterlinie volop in de steigers in Gelderland
Al 10 jaar werken overheden samen met eigenaren, bewoners en andere betrokkenen aan de herkenbaarheid en instandhouding van de Waterlinie, die onlangs door het Rijk op de voorlopige lijst Wereld Erfgoed is geplaatst. De samenwerking tussen alle partijen maakt het mogelijk de Nieuwe Hollandse Waterlinie te herstellen en zichtbaar te maken voor de inwoners en bezoekers. Ook in Gelderland is en wordt daar hard aan gewerkt.
De Linie is heel belangrijk voor de toekomst van het gebied. Ze draagt bij aan het versterken van de regionale economie door alle activiteiten die er plaatsvinden. De historische verdedigingswerken hebben grote aantrekkingskracht op toeristen en recreanten, er worden nieuwe fietspaden aangelegd en ook de natuur vaart er wel bij. Door de samenwerking én de grote investeringen staat de Gelderlandse Waterlinie letterlijk en figuurlijk overal in de steigers.

Â