Politie Rotterdam Rijnmond

Man aangehouden voor beroving

Datum publicatie: 15-04-2011 04:35

Een 24-jarige Rotterdammer is donderdagavond aangehouden vanwege de gewelddadige beroving op diezelfde dag van een 63-jarige vrouw in haar woning aan de Dordtsestraatweg. Bij de aanhouding van de man zijn door agenten waarschuwingsschoten gelost.

De bewoonster kwam rond 16.15 uur haar woning binnen en overliep daarbij een inbreker. De man pakte de vrouw vast en bedreigde haar met een mes. Na een korte worsteling ging de man er vandoor met de zwarte schoudertas van de bewoonster. De vrouw raakte gewond aan een hand.

Rond 20.15 uur zagen agenten twee mannen lopen in de Twentestraat. Eentje voldeed aan het signalement van de inbreker en bovendien droeg hij een zwarte schoudertas bij zich.

Er ontstond een korte achtervolging waarbij agenten enkele waarschuwingsschoten hebben gelost. De 24-jarige Rotterdammer staakte daardoor zijn vlucht. De andere man ontkwam.

In de omgeving van het Zuiderpark werd de inhoud van de buitgemaakte tas gedeeltelijk aangetroffen. De 24-jarige man is overgebracht naar een politiebureau waar wordt uitgezocht of hij in de woning het slachtoffer overviel.