Gemeente Veere


Nieuws

Zand naar Bastionstrand in Veere

Waterschap Scheldestromen is deze week begonnen met de voorbereidingen om een laag zand aan te brengen in het water bij het Bastionstrand in Veere. Dit is nodig omdat er vorig jaar zwemmers wegzakten in het slib dat onder de waterlijn ligt. De gemeente Veere en waterschap Scheldestromen besloten om samen actie te ondernemen. Het waterschap voert het werk uit dat wordt gefinancierd door de gemeente, provincie en het waterschap. Een deel van de kosten wordt gedekt door een subsidie die de gemeente Veere heeft ontvangen op grond van het Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma 2007-2013 (POP2).

Begonnen wordt met het verwijderen van een laag slib dat onder de waterspiegel ligt. Vervolgens wordt op de plaats van het verwijderde slib een laag zand van veertig centimeter aangebracht. Deze laag moet voorkomen dat zwemmers opnieuw in de bodem wegzakken. Omdat het strandje veel bezoekers trekt, wil het waterschap het werk op 1 mei a.s. opleveren.

In de zomer van vorig jaar zakte een aantal zwemmers weg in de bodem. De oorzaak hiervan is dat de bodem te weinig draagkracht heeft. Dit komt vaker voor in natuurwateren. De situatie was niet gevaarlijk, maar veroorzaakte wel veel ongemak bij recreanten. Het waterschap en de gemeente legden een drijflijn in het water en plaatsten borden om de bezoekers op de situatie te attenderen. Het strandje zelf bleef wel toegankelijk.