Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 15-04-2011

Verkeersongeval met letsel

BILTHOVEN Op donderdag 14 april vond op de Soestdijkseweg Noord een aanrijding plaats tussen een fietsster en een bromfietsster. Beiden werden met letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 08.45 uur stak de fietsster, een 13-jarige inwoonster van Den Dolder, de kruising van de Soestdijkseweg Noord met de Ostadelaan over. Aangekomen aan de overzijde van de weg werd zij verrast door een passerende bromfietsster die het voetpad in de richting van het station volgde. Ondanks stevig remmen door de bromfietsster volgde er een aanrijding waarbij het 13-jarige slachtoffer met haar hoofd op de straat terecht kwam. De bromfietsster, een 17-jarige inwoonster van Bilthoven, kwam tengevolge van de aanrijding tot stilstand tegen een verkeerspaal.

Beide betrokkenen werden met mogelijk hoofd -, nek en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis voor nader medisch onderzoek.

Man rijdt door na aanrijding

ZEIST Op donderdagmorgen 14 april werd op de Laan van Vollenhove een 16-jarige fietsster aangereden. De bij de aanrijding betrokken automobilist reed echter door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren of zijn identiteit achter te laten.

Rond 09.00 uur fietste het slachtoffer, een inwoonster van Zeist, op de Laan van Vollenhove, waar op dat moment een aantal autos op de rijbaan geparkeerd stonden. De fietsster week hiervoor uit naar het midden van de rijbaan en zag plotseling een tegemoetkomende automobilist, enigszins slingerend, op haar af komen. Een aanrijding was niet meer te voorkomen waarbij het slachtoffer op de weg viel en mogelijk schouderletsel opliep. De automobilist van een blauwkleurige auto reed echter door zonder te stoppen. Van de bestuurder is bekend dat het om een man ging met een lichtgetint uiterlijk en dat hij kort voor de aanrijding aan het bellen was in de auto. Het slachtoffer is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De fiets raakte beschadigd aan het voorwiel.

De politie verzoekt eventuele getuigen van deze aanrijding contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via het telefoonnummer 0900-8844.

Mannen aangehouden met inbrekerswerktuigen

MAARTENSDIJK De politie heeft vrijdagmorgen drie inwoners van Roemenie aangehouden omdat zij met inbrekerswerktuigen in de auto rondreden op de Tolakkerweg.

Surveillerende agenten zagen de mannen rond 03.05 uur rijden op de rotonde van de Dorpsweg en constateerden dat de personen in een auto reden met zogenaamde exportkentekenplaten. De bestuurder kreeg een stopteken en de agenten kregen het gevoel dat het niet helemaal in de haak was. De inzittenden, in de leeftijd van 27, 23 en 21 jaar oud, waren buitengewoon nerveus en deden alsof zij het allemaal niet begrepen. Bij het onderzoek van de auto werden op diverse plekken inbrekerswerktuigen aangetroffen waarna besloten werd om de inzittenden aan te houden.

De auto, en de aangetroffen gereedschappen, werd voor nader forensisch onderzoek in beslag genomen. De inzittenden werden allen ingesloten in het politiebureau. De politie zet het onderzoek naar eventuele betrokkenheid bij strafbare feiten voort.