Stichting Biologica


Mest verhandelen in vernieuwde Bio-Bank


De enige echte online mestbank voor biologische boeren en tuinders, de Bio-Bank, is vernieuwd. Op de site www.biologica.nl/biobank kunnen ondernemers die bij Skal zijn geregistreerd o.a. mest, vee, voer en stro aanbieden. De Bio-Bank is een initiatief van Biologica, de organisatie voor biologische landbouw en voeding. Het achterliggende idee is om ondernemers te helpen bij het sluiten van de kringlopen, een belangrijk streven van de biologische landbouw.

Elke boer of tuinder die is geregistreerd bij de controleorganisatie Skal, kan kosteloos adverteren in de Bio-Bank. De website is méér dan een virtuele mestbank. Er kunnen ook tal van andere producten worden aangeboden, zoals vee, compost, stro, ruwvoer, zaden en pootgoed. Ondernemers kunnen uitsluitend producten en rassen aanbieden die zijn toegestaan in de biologische landbouw.

De vernieuwde Bio-Bank is duidelijk van opzet. De rubrieken zijn handig afgebakend, u kunt op regio selecteren en advertenties aanklikken op de kaart van Nederland. Het plaatsen van een advertentie is gratis en is binnen enkele minuten geregeld. Vervolgens blijft deze maximaal 6 weken in de Bio-Bank staan. Ook minder ervaren internetgebruikers kunnen ermee uit de voeten. De Bio-Bank wordt beheerd door Biologica.

De Bio-Bank is eigendom van Biologica. De vernieuwing van de website is mede mogelijk gemaakt door Skal en de NVEL.

»