FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten krijgt de afgelopen tijd de nodige vragen van medewerkers van De Mandemakers Groep (DMG) over het verzoek van hun werkgever om -voor de tweede keer in enkele maanden tijd- een nieuwe arbeidsovereenkomst te tekenen.

Volgens DMG zou FNV Bondgenoten akkoord zijn met de inhoud van deze nieuwe arbeidsovereenkomst. Dit is niet het geval!

Gewijzigde individuele arbeidsovereenkomsten

In het begin van 2010 kreeg FNV Bondgenoten de eerste berichten dat DMG zijn medewerkers vroeg om nieuwe individuele arbeidsovereenkomsten te tekenen. Veelal werd medewerkers gevraagd akkoord te gaan met een flink aantal verslechteringen. In de individuele arbeidsovereenkomsten voerde DMG tal van wijzigingen door, zoals:


- een opsplitsing van het brutosalaris;


- gewijzigde relatie-en concurrentiebedingen;


- een gewijzigde provisieregeling;


- een gewijzigde regeling ten aanzien van zondagwerk;


- wijzigingen ten aanzien van overwerk en de bijbehorende vergoeding;


- de mogelijkheid dat de medewerker in een andere functie wordt geplaatst;


- de mogelijkheid dat de medewerker binnen een andere DMG-formule geplaatst wordt;


- wijzigingen ten aanzien van de leaseauto.

Een harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van de verschillende ketens van DMG zou de reden zijn dat alle medewerkers nieuwe individuele arbeidsovereenkomsten voorgelegd kregen.

Onder druk gezet

FNV Bondgenoten constateerde dat vele van de voorgestelde wijzigingen bijzonder nadelig waren voor de medewerkers. Sommige wijzigingen waren zelfs in strijd met de cao Wonen. Ook hoorde FNV Bondgenoten van leden dat zij door hun werkgever flink onder druk werden gezet om akkoord te gaan met de nieuwe individuele arbeidsovereenkomst en dat er zelfs met ontslag gedreigd werd als medewerkers dat niet
wilden.

FNV Bondgenoten heeft in februari naar aanleiding van vragen van verontruste medewerkers DMG om opheldering verzocht. Een en ander heeft er toen toe geleid dat DMG de nieuwe individuele arbeidsovereenkomsten heeft aangepast.

Onjuiste voorlichting van DMG

Deze aangepaste nieuwe arbeidsovereenkomsten worden sinds juni opnieuw voorgelegd aan alle medewerkers van DMG. Ten onrechte heeft DMG hierbij echter op voorlichtingsbijeenkomsten voor zijn medewerkers gecommuniceerd dat FNV Bondgenoten akkoord zou zijn met de inhoud van deze nieuwe individuele arbeidsovereenkomsten.

FNV Bondgenoten wil met klem benadrukken dat de bond niet gekend is in de inhoud van de nieuwe individuele arbeidsovereenkomsten en hiermee zeker niet akkoord is gegaan. FNV Bondgenoten vindt het kwalijk dat DMG zijn medewerkers op het verkeerde been heeft gezet en doet alsof FNV Bondgenoten vindt dat medewerkers de nieuwe arbeidsovereenkomsten maar moeten tekenen. Dat is onjuist en misleidend.

Advies

FNV Bondgenoten vindt het belangrijk om te benadrukken dat medewerkers niet kunnen worden verplicht om akkoord te gaan met een nieuwe individuele arbeidsovereenkomst. In dat geval blijft de huidige individuele arbeidsovereenkomst van kracht. Het niet-tekenen van een nieuwe individuele arbeidsovereenkomst kan ook nooit een reden zijn voor ontslag.

FNV Bondgenoten raadt medewerkers aan goed na te gaan waar ze voor gevraagd worden te tekenen. Als medewerkers zich niet kunnen vinden in één of meerdere voorgestelde wijzigingen, dan adviseert FNV Bondgenoten hen de nieuwe arbeidsovereenkomst niet te tekenen. Als medewerkers wel de nieuwe arbeidsovereenkomst tekenen, dan vervallen de oude afspraken en kunnen daar geen rechten meer aan ontleend worden. Uiteraard kan FNV Bondgenoten leden helpen die vragen hebben over deze gang van zaken. Bij vragen kunnen zij contact opnemen met onze klantenservice op 0900-9690.

DMG

De Mandemakers Groep is de grootste werkgever in de wonenbranche en omvat vele formules, waaronder Brugman Keukens & Badkamers, Wooning Keukens, Keukenconcurrent, Keukenkampioen, Keukenmaxx, Piet Klerkx Keukens & Badkamers, Nieuwenhuis Keukens en Keukencentrum Mandemakers.