Gemeente Blaricum




-

Commissaris van de koningin bezoekt Blaricum

11-04-2011
Afgelopen donderdagochtend (7 april jongstleden) heeft de heer Johan Remkes, commissaris van de Koningin in Noord-Holland, een werkbezoek gebracht aan de gemeente Blaricum. Op het programma stond onder andere een bezoek aan de Malbak waar het gezelschap informatie kreeg over het welzijnswerk en over de activiteiten van de Agrarische Stichting en de Oranjevereniging.

Programma
Het bezoek van de heer Remkes begon in het gemeentehuis van Blaricum. Na de ontvangst wisselden de gemeenteraad en de commissaris van gedachten over onder andere de BEL-samenwerking. Vervolgens brachten de commissaris en het voltallige college van burgemeester en wethouders een bezoek aan de Malbak. Daarna werd het gezelschap bijgepraat over de ontwikkelingen in nieuwbouwwijk De Blaricummermeent.

Ook het aspect cultuur kwam aan de orde: het laatste programmaonderdeel bestond uit een rondleiding met toelichting bij de zogenaamde `hut van Mondriaan'.

Na een gezamenlijke lunch waarbij ook het college van Laren aanwezig was, nam het college van Blaricum afscheid van de commissaris. Aansluitend bezocht de heer Remkes buurgemeente Laren.

Foto: Peter van Rietschoten

|