Politie Drenthe

Vrijdag 15 april

Provincie Drenthe, 15-04-2011

Controle landbouwverkeer

ZUIDLAREN Donderdagochtend heeft de politie tussen 07.30 en 09.30 uur een controle gehouden op de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren. Hierbij werd extra aandacht besteed aan landbouwverkeer en aanhangers. Dit leverde een overtreding op voor rechtop staande dranghekken op een platte aanhangwagen en een voor lading op een platte aanhangwagen achter een kraan. Daarnaast zijn twee bestuurders gewaarschuwd. Een voor het onvoldoende zicht hebben door de lading en een voor het niet aangesloten hebben van de verlichting van de aanhangwagen op de tractor.

Verkeerscontrole

DISTRICT ZUID-WEST Donderdag heeft de politie in het District Zuid-West tussen 08.00 en 15.00 uur op meerdere wegen gecontroleerd. Op de N851 (Rogat/Meppel) werd 4 keer een verbaal gegeven voor te hard rijden. Op de N375 (Pesse/Meppel) werd 2 keer geschreven voor te hard rijden, 1 keer voor het niet handsfree bellen en een keer voor het ongeoorloofd afslaan. Op de N353 (Havelte/Steenwijk) werd 2 keer een verbaal uitgeschreven voor te hard rijden en in Meppel 1 keer voor het door rood licht fietsen.

Snelheidscontrole

HOOGEVEEN - Op woensdagochtend heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Tamboerlaan in Hoogeveen. Van de 621 passanten reden er 357 te hard waarvoor ze een bekeuring ontvangen. De toegestane snelheid is 30 kilometer. De hoogste snelheid die werd gemeten was 68 km/h.

s Middag werd er op snelheid gecontroleerd op de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen. De toegestane maximum snelheid is 50 kilometer. Er kwamen 743 passanten langs, waarvan er 61 met een te hoge snelheid. Zij ontvangen hiervoor een bekeuring. De hoogste snelheid die werd gemeten was 83 km/h.

Winkeldiefstal

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagochtend een 14-jarige jongeman uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. De jongeman had bij een supermarkt aan de Tamboerpassage in Hoogeveen een zak drop en chocolade onder zijn jas gestopt. Hij verliet de winkel zonder voor deze artikelen te betalen. De 14-jarige is overgebracht naar het bureau waar zijn moeder werd gebeld. Hij kon met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

Inbraak

GASSELTERNIJVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Gasselterweg in Gasselternijveen. De dader(s) verschafte(n) zich toegang door de voordeur te forceren. Er werd een LCD-scherm en geld uit de gokkasten ontvreemd. De politie doet nader onderzoek naar de inbraak. Weet u meer of hebt u iets gezien? Dan kunt u bellen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Diefstal lood

COEVORDEN Donderdagavond heeft de politie drie jongens uit Coevorden (13, 14 en 14 jaar) op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal van lood. De politie trof de jongemannen aan bij een pand aan de Pampert in Coevorden. De jongens zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor zijn ze met een proces-verbaal heengezonden.

Vals vervoerbewijs

EMMEN De politie heeft donderdagavond 2 mannen in de leeftijd van 19 en 20 jaar uit Aalden aangehouden op de Hondsrugweg in Emmen. De verdachten werden tijdens een vervoerscontrole betrapt op het gebruik van vervalste vervoersbewijzen. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ze worden nader verhoord.