Politie Brabant Zuid-Oost

Politie rondt onderzoek dodelijke aanrijding scouts af

Bergeijk , 15-04-2011 o Politie Brabant Zuid-Oost heeft het onderzoek afgerond naar de aanrijding waarbij twee scouts om het leven kwamen en een derde gewond raakte.

De aanrijding gebeurde vrijdagavond 1 april rond 20.30 uur op de Witrijtseweg in Bergeijk. Een 15-jarig meisje en een 15-jarige jongen, beiden uit Valkenswaard, zijn later die nacht aan hun verwondingen overleden. Een 16-jarige jongen uit Valkenswaard raakte gewond. Hij kon een dag later het ziekenhuis weer verlaten(zie extra persbericht zaterdag 2 april 2011).Uit het politieonderzoek is gebleken dat de groep scouts, waarvan de slachtoffers deel uit maakten, geen reflecterende vestjes of verlichting droegen. Uit technisch onderzoek en getuigenverklaringen is gebleken dat de 59-jarige automobilist uit Bergeijk naar rechts is uitgeweken voor een tegenligger. Hierbij zijn de drie jongeren geraakt. Zij liepen op dat moment op de weg richting Weebosch. De automobilist reed dezelfde kant op. Uit onderzoek is niet gebleken dat hij te hard heeft gereden. De automobilist was op het moment van de aanrijding niet onder invloed van alcohol. De politie heeft de bevindingen in een proces-verbaal opgemaakt. Dit wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Getuigenoproep
De politie is nog steeds op zoek naar de tegenligger die rond dat tijdstip over de Witrijtseweg reed richting Postel (B). Deze persoon reed vermoedelijk in een witte Opel Combo. De politie vraagt of deze getuige zich kan zich melden bij politie de Kempen in Eersel via 0900-8844.