Politie Flevoland

Fietsendief op heterdaad aangehouden

Met hulp van getuige

Lelystad, 15-04-2011 o Een burger vond het verdacht dat hij donderdagmiddag een man zag lopen met een tang bij het NS-Station en belde de politie.

Twee politieagenten hielden vlak daarna een man aan die voldeed aan het signalement dat de melder had opgegeven. Ze troffen twee tangen bij hem aan en een fiets, die niet van hem was, en hielden hem daarop aan. De verdachte is een 50-jarige man uit Lelystad en hij is een bekende van de politie in verband met fietsdiefstal. De verdachte is in verzekering gesteld.

Aangifte doen van fietsdiefstal heeft zin
Van de gestolen fiets is nog geen aangifte binnen. Omdat veel mensen denken dat het geen zin heeft om aangifte van fietsdiefstal te doen, roept de politie op dit wel te doen. Zo krijgt de politie een goed beeld van waar fietsen gestolen worden en kan zij die plek beter in de gaten houden. Ook is de kans groter dat de gedupeerde zijn/haar fiets terugkrijgt. Daarvoor is het belangrijk dat zoveel mogelijk gegevens van de fiets geregistreerd worden, zoals serienummers. Via www.politie.nl/flevoland is een fietsregistratiekaart te downloaden. Aangifte van fietsdiefstal kan gedaan worden via internet, via het hierboven genoemde adres.