Gemeente Bergen op Zoom


Bergen op Zoom stelt prijs in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Vanaf 14 april kunnen ondernemers zich aanmelden voor de eerste MVO-prijs in Bergen op Zoom. Met de MVO-prijs wil de gemeente Bergen op Zoom maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) stimuleren onder de lokale ondernemers.

De uitreiking vindt plaats tijdens de klimaattop in Bergen op Zoom in oktober dit jaar. Op www.mvoprijs.nl vinden geĂŻnteresseerden hoe ze zichzelf of anderen kunnen opgeven voor de MVO-prijs.

De MVO-prijs richt zich op bedrijven die kunnen laten zien dat duurzame winst voor milieu en maatschappij en bedrijfseconomische resultaten elkaar versterken (de winnende combinatie van People, Planet, Profit).

Goed voorbeeld doet goed volgen. De gemeente wil ondernemingen uit Bergen op Zoom, die succesvol zijn door maatschappelijk verantwoord te ondernemen, stimuleren en de kans geven zich te profileren. Zo wordt de meest vooruitstrevende ondernemer beloond voor de voortrekkersrol die hij/zij daarin speelt. De MVO-prijs zet deze ondernemers in het zonnetje.

Als onderneming deelnemen?

Via www.mvoprijs.nl kunnen ondernemingen zichzelf of anderen opgeven en meedingen naar de prijs. De inzendingen worden door een deskundige jury uit het werkveld beoordeeld. Uiteindelijk blijft een select aantal kandidaten over. Alle inwoners van Bergen op Zoom, alle personeelsleden van de deelnemende bedrijven en toeleveranciers of andere handelspartners kunnen daarna hun stem uitbrengen op de genomineerde bedrijven.

De kandidaten komen volop in de schijnwerpers te staan en kunnen een inspiratie zijn voor andere ondernemingen. De winnaar mag zich twee jaar lang de duurzaamste MKB'er van Bergen op Zoom noemen.

Kijk op www.mvoprijs.nl voor meer informatie over MVO en de aanmeldingsprocedure.

De MVO-prijs wordt in Bergen op Zoom georganiseerd door gemeente Bergen op Zoom in samenwerking met COS Brabant.