Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Didam - Algemene verkeerscontrole op A18                  |

De politie heeft donderdag 14 april in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat een verkeerscontrole gehouden op de snelweg A18 bij Didam. De aandacht was vooral gevestigd op de verkeersveiligheid. Naast het controleren van de staat van de voertuigen, is er ook gekeken naar gedragingen in het verkeer, zoals de snelheid en het laten afleiden door het bedienen van navigatie of andere communicatiemiddelen.


De controle is 's ochtends uitgevoerd op de A18 ter hoogte van 't Stille Wald. In totaal zijn 43 voertuigen gecontroleerd. Er is onder andere bekeurd voor de volgende zaken: niet dragen van de gordel van achterpassagiers, voeren van onjuiste kentekenplaten, niet kunnen tonen van het rijbewijs en het hebben van een uitstekende en losliggende lading.


Ook bleek een bestuurder van een personenauto met caravan niet de juiste spiegels op de auto te hebben, waardoor hij onvoldoende zicht had.
Een andere bestuurder besloot zijn auto naar de sloop te brengen, nadat geconstateerd werd, dat hij reed met veel te gladde banden en twee gebroken voorveren die er ook al uitgeschoten waren.


Er werd van 28 bestuurders een blaastest afgenomen, niemand bleek te veel gedronken te hebben


De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde 14 vrachtwagens. Twee chauffeurs hadden zich niet gehouden aan de verplichte rusttijd. Eén vrachtwagenchauffeur had te veel versierselen voor zijn voorruit waardoor het zicht werd belemmerd.


2011049932

|     |Doetinchem-34-jarige man verdachte diefstal trouwjurken   |

De politie heeft dinsdag 12 april een 34-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor inbraak bij een bruidswinkel aan de Mozartlaan in Doetinchem. De inbraak vond in oktober 2008 plaats en er werden meerdere bruidsjurken gestolen. De politie kwam de verdachte op het spoor naar aanleiding van een zogeheten DNA-match.


In oktober 2008 vond een inbraak plaats in een toenmalige bruidswinkel aan de Mozartlaan in
Doetinchem. Hierbij waren meerdere bruidsjurken gestolen. Naar aanleiding van deze inbraak heeft er destijds een sporenonderzoek plaatsgevonden en werd DNA materiaal veiliggesteld.


Van de landelijke DNA-bank ontving de politie in Doetinchem kort geleden bericht dat het eerder afgenomen DNA-materiaal overeenkwam met het DNA van deze 34-jarige man.
De Doetinchemer werd aangehouden en bij zijn verhoor legde de man een bekennende verklaring af over de diefstal in 2008. De trouwjurken had hij verkocht aan en onbekende. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011042772

|     |Winterswijk - 116 op 60 km- weg : rijbewijs ingevorderd   |

De politie heeft donderdagochtend 14 april het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige automobilist uit Rijssen wegens een snelheidsovertreding op de Eibergseweg in Winterswijk.


Agenten vorderen het rijbewijs in, nadat van hem een snelheid van 116 km/u gemeten werd. Er geldt daar een maximale snelheid van 60 km/u.


2011049799

|     |'s-Heerenberg / Doetinchem - Winkeldievegge aangehouden   |

De politie heeft donderdag 14 april twee winkeldievegges verhoord over twee afzonderlijke winkeldiefstallen bij een supermarkt aan De Bongerd in 's-Heerenberg en het Willy Brandtplein in Doetinchem. Beide dames waren door het supermarktpersoneel betrapt op het stelen van diverse boodschappen.


De politie kreeg rond 12.00 uur de melding van de diefstal in 's-Heerenberg. Een 70-jarige vrouw had een aantal boodschappen, zoals koffie en shampoo, in haar tas gedaan en deze niet afgerekend bij de kassa. Dit was gezien door het personeel die haar aanhield en de politie alarmeerde.


Hetzelfde gebeurde rond 13.00 uur in Doetinchem. Daar was een 43-jarige vrouw uit Doetinchem door medewerkers van de supermarkt aangehouden na diefstal van sterke drank en snoep.


Beide dames zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.


De vrouw uit 's-Heerenberg kreeg een boete van 170 euro en tegen de Doetinchemse wordt proces-verbaal opgemaakt aangezien zij zich al vaker schuldig heeft gemaakt aan winkeldiefstal.


2011049779 en 2011049819

|     |Didam - Geld weg bij insluiping in woning op klaarlichte  |
|     |dag                                                       |

Bij een woning aan de Berkenhof in Didam vond op donderdagmiddag 14 april een insluiping plaats. Terwijl de bewoners thuis waren, heeft men kans gezien om ongemerkt de woning binnen te komen en er met onder meer een geldbedrag vandoor te gaan.


De insluiping werd rond 15.00 uur ontdekt en gemeld. Via een openstaand slaapkamerraam kon de dader de woning binnen komen. De bewoners was op het moment van de diefstal thuis, maar hebben niets gemerkt.
De politie waarschuwt voor dergelijke insluipingen. Zij adviseert bewoners om ook overdag ramen en deuren van ruimtes waar men niet vaak komt en voor anderen gemakkelijk bereikbaar zijn, gesloten te houden of daarop goed zicht op te houden. Dieven hebben maar enkele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan.


2011049966

|     |Zelhem - Inbraken in bedrijfsbusjes                       |

In de nacht van donderdag op vrijdag 15 april vonden er in Zelhem meerdere inbraken plaats in bedrijfsbusjes. Hierbij is onder meer elektrisch gereedschap gestolen. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en vraagt eigenaren van dergelijke auto's alert te zijn.


De politie kreeg rond 05.30 uur de melding van een verdachte situatie aan de Papaverstraat in Zelhem. Toen agenten polshoogte gingen nemen, constateerden zij dat er was ingebroken bij een bestelbusje aan de Zevenweg en de Dahliastraat in Zelhem. Er waren deuren geforceerd om de voertuigen in te komen. De politie heeft de inbraken in onderzoek en vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.


Ook eventuele overige gedupeerden wordt gevraagd om zo spoedig mogelijk aangifte te doen.


Toename inbraken bedrijfsauto's


De politie Noord- en Oost-Gelderland signaleert een stijging van het aantal inbraken in bedrijfsauto's. De politie adviseert bedrijven en bezitters om de auto's en busjes goed af te sluiten. Politieagenten zijn tijdens de surveillance extra scherp op geparkeerde bedrijfsauto's.


In januari en februari van dit jaar waren er regionaal al 126 inbraken. De autokrakers zijn vooral uit op dure en professionele (elektrische) gereedschappen. Ook navigatiesysteem zijn populair.


De politie neemt de stijging serieus en benadrukt het belang van samenwerken.
De eigenaar kan structurele maatregelen nemen - zoals het gebruiken van een autoalarm - om een inbraak te voorkomen. De bezitters van een bestelauto kunnen waardevolle spullen uit de auto halen, maar dat wordt vaak bij grote hoeveelheden als hinderlijk ervaren. Belangrijk is om de auto in het zicht te zetten en zo mogelijk onder straatverlichting. Een andere tip: parkeer het voertuig zodanig dat dieven de achter- of schuifdeur niet kunnen openen. Ook kan men buren vragen om een oogje in het zeil te houden en alert te reageren bij een verdachte situatie.


2011050177

|     |Doetinchem - Bromfiets - en snelheidscontroles            |

De politie heeft donderdag 14 april op verschillende locaties in Doetinchem diverse snelheidscontroles gehouden. Daarnaast werd op de Terborgseweg en Plakhorstweg een bromfietscontrole gehouden. Vijf bromfietsers kregen een boete voor hun opgevoerde voertuigen.


De politie hield de snelheidscontroles onder meer op de Liemersweg (80 km/u), Bevrijdingsstraat (50 km/u), Keppelseweg (60 km/u) en de Terborgseweg (50 km/u). De hoogst gemeten snelheden hier bedroegen; Liemersweg: 100 km/u, Bevrijdingsstraat: 78 km/u, Keppelseweg: 107 km/u, Terborgseweg: 70 km/u.


Naast de snelheidsovertredingen, werden ook bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een lekkende uitlaat, niet handsfree bellen, geen geldige APK en onverzekerd rijden.


Er werden totaal 24 bromfietsers gecontroleerd. Naast de opgevoerde exemplaren, waarbij de hoogst gemeten constructiesnelheid 79 km/u bedroeg, werden hier ook bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en/of kentekenbewijs, een defect knipperlicht, te gladde banden en het niet dragen van een helm.


Alle overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd. Met het handhaven van de verkeersregels, levert de politie een bijdrage aan de verkeersveiligheid op de Doetinchemse (rand)wegen.


2011049922 en 2011049984

|     |Groenlo - Algemene verkeerscontrole                       |

Het politieteam Oost Gelre heeft donderdag 14 april op de N-wegen in de omgeving van Groenlo diverse verkeerscontroles gehouden. In totaal kregen 38 bestuurders een bekeuring. Opvallend was het hoge aantal automobilisten dat geen gordel droeg en niet handsfree belde.


De controles op de provinciale wegen vinden regelmatig plaats om de verkeersveiligheid op deze wegen te verbeteren. De politie wil hiermee een bijdrage leveren aan het terugdringen van het aantal ongelukken.


In totaal werden er donderdag 17 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Ook kregen 13 bestuurders een boete voor het niet handsfree bellen.
Overige geconstateerde overtredingen waren onder meer het rijden door rood licht en het rechts inhalen.


2011049938


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --