Gemeente Brummen


Het laatste nieuws over het Centrumplan Eerbeek

(Oorspronkelijke publicatie datum: 15-04-2011)

Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt aan het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst (SOK) voor het Centrumplan Eerbeek. Planning is dat deze rond 1 juli 2011 wordt ondertekend door de samenwerkende parijten Sprengenland Wonen, Roosdom Tijhuis, Bouwfonds en de gemeente Brummen. De gemeenteraad bespreekt binnenkort een notitie met informatie over de voortgang van de onderhandelingen. Daarnaast is de herontwikkeling van het centrum van Eerbeek feitelijk al gestart. Zo zal aan de Loenenseweg een gebouw worden gerealiseerd met daarin winkels en appartementen en ook op de hoek Stuijvenburchstraat/Illinckstraat zijn de voorbereidingen gestart voor een bouwplan die moet resulteren in eveneens winkels en appartementen.

De gemeente heeft sinds november 2009 een masterplan waarin de ambities en gedachten zijn geschreven en getekend over hoe het centrum van Eerbeek zich in de komende jaren zal gaan ontwikkelen. Na de ondertekening van de SOK moet een bestemmingsplan worden gemaakt en vastgesteld voordat er daadwerkelijk gebouwd kan gaan worden. Meer informatie hierover vindt u in dit bericht. Als er nu al bouwinitiatieven zijn die passen binnen het masterplan, dan kan de gemeente Brummen daar ook aan meewerken. Van belang is wel dat er goed vooroverleg plaatsvindt met de gemeente voordat een vergunningsaanvraag wordt ingediend. Aangeraden wordt daarom eerst vooroverleg met de gemeente te voeren voordat onnodig tijd en geld wordt geinvesteerd in het maken van plannen die misschien niet passen binnen de toekomstige centrumontwikkeling. Neem in dit geval tijdig contact op met de medewerkers van team ROV van de gemeentelijke afdeling Ruimte.

Op de speciale pagina over het centrumpla Eerbeek vindt u overigens altijd het laaste nieuws over dit project. Onder andere ook het meest actuele verslag van de Adviesgroep Centrum Eerbeek. Ook treft u daar een bericht aan over de werking van het voorkeursrecht dat sinds 2009 is gevestigd op een aantal percelen in het centrum van Eerbeek. In de media heeft recent een artikel gestaan over een concreet perceel (met betrekking tot het pand Beekpad 5) dat in eerste instantie de feitelijke situatie niet geheel juist beschreef. In dit bericht treft u de correcte informatie per begin april 2011 aan.