VARA

Hans Andersson benoemd tot interim-voorzitter VARA

Hilversum, vrijdag 15 april 2011

Met ingang van 26 april is Hans Andersson (1946) interim-voorzitter van de VARA. Zijn taak is zorg te dragen voor een doelmatig en effectief bestuur van de VARA; met name zal hij leiding geven aan het proces van mogelijke samenwerking binnen de publieke omroep. Hans Andersson volgt Cees Korvinus op, die in februari afscheid nam van de VARA. Hij is aangesteld voor een periode van zes maanden. Gedurende deze periode gaat de VARA op zoek naar een definitieve opvolger.

Andersson: `Ik vind het een eer om deze functie het komende half jaar te bekleden in verband met de voor de VARA en de publieke omroep belangrijke keuzes voor de toekomst.'

Hans Andersson heeft in zijn ruim dertigjarige loopbaan grote kennis van en ervaring met bestuurs- en organisatievraagstukken opgebouwd bij de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Zo leidde hij in opdracht van de staatssecretaris van Justitie eind jaren negentig onder meer de realisatie en invoering van de nieuwe Vreem¬delingenwet. In 2006 en 2007 trad hij op als procesmanager bij de totstandkoming van een landelijk samenwerkingsverband tussen vijf topklinische ziekenhuizen. Voor de fusie van het UWV/CWI vervulde hij de voorzittersrol ten behoeve van de Raden van Bestuur. In de omroepwereld gaf hij bestuurlijke adviezen aan de KRO, het NOB, de VARA, de VPRO en de NPS. Momenteel adviseert hij onder andere de Raad voor de Rechtspraak.

Andersson gaat een parttime dienstverband aan en zijn salaris blijft binnen het beloningskader voor bestuurders van de publieke omroep.