DBC Onderhoud

Uitlevering voor grouper maakt schaduwdraaien mogelijk 15-04-2011 10:22

Uitlevering voor grouper maakt schaduwdraaien mogelijk Op 15 april heeft een uitlevering voor de grouper plaatsgevonden in het kader van RS08 (RZ12a in de nieuwe terminologie). De uitlevering voor de ziekenhuiszorg moet het schaduwdraaien in het kader van DOT faciliteren.

Â

DOT (DBCâs Op weg naar Transparantie) is de nieuwe DBC-systematiek voor de ziekenhuiszorg. DOT wordt op 1 januari 2012 ingevoerd. In de aanloop naar deze datum kunnen ziekenhuizen zich met schaduwdraaien voorbereiden op deze invoering. In DOT speelt de grouper een centrale rol. De grouper leidt zorgproducten af uit de zorghandelingen die de zorginstellingen hebben verricht. Deze zorgproducten kunnen vervolgens bij verzekeraars worden gedeclareerd.

Â

Vanaf 15 april zijn de acceptatieomgeving en productieomgeving van de grouper gevuld met de RS08-concepttabellen. Het is daarmee mogelijk om te schaduwdraaien met de grouper. Conform eerdere uitleveringen zijn de tabellen voorzien van een ingangsdatum van 1 juli 2009. Dit maakt het mogelijk om productie uit het verleden te spiegelen aan toekomstige DBC-zorgproducten en zo een beeld te vormen van de toekomstige productie.

Â

De tabellen bij deze productstructuur vindt u bij de uitlevering van RS08 op 1 maart 2011. Deze zijn evenals de uitleveringsdocumenten van 15 april hier beschikbaar.