Gemeente Coevorden

Olympisch vuur voor wethouder Roeles

vrijdag 15 april 2011
Miss en Minimiss Ganzehoedster, wethouder Geert Roeles en directeur van SportDrenthe Hans de Lang Klik om te vergroten

Miss en Minimiss Ganzehoedster, wethouder Geert Roeles en directeur van SportDrenthe Hans de Lang

Wethouder Geer Roeles (sport) heeft op vrijdag 15 april het Drents Olympisch vuur in ontvangst genomen van de directeur van SportDrenthe, Hans de Lang. Roeles legde daarbij de Drentse Olympische eed af, waarin hij beloofde het vuur door de gemeente te verspreiden en inwoners te stimuleren om te gaan bewegen. Het in ontvangst nemen van het vuur was de aftrap voor een bezoek van de Gezondheidsbus aan Coevorden.

De Gezondheidsbus is een initiatief van SportDrenthe, om inzicht te krijgen in de gezondheid van kinderen en volwassenen. Dit is onderdeel van Drenthe 2028, het Drents Olympisch Plan, dat zich richt op welzijn en volksgezondheid.

De Gezondheidsbus is ingericht om kinderen en volwassenen te testen op hun gezondheid. Met de verzamelde resultaten kunnen sporttalenten worden herkend, maar kan ook een gebrek aan beweging over overgewicht worden gesignaleerd. Kinderen uit groep 7 en 8 van de OBS Wilhelminaschool en groep 5 van de R.K. Dalton basisschool Panta Rhei uit Coevorden hebben een bezoek gebracht aan de bus.