Gemeente Enschede


Ons Huis en gemeente ondertekenen exploitatieovereenkomst Akkerstraat/Stadsveld

Op donderdag 14 april hebben Ben Meijer (directeurbestuurder Ons Huis) en wethouder Myra Koomen (gemeente Enschede) de exploitatieovereenkomst ondertekend voor het complex op de hoek van de Akkerstraat en wethouder Nijhuisstraat in de wijk Stadsveld. Het is het eerste project in de herontwikkeling van het winkelgebied van Stadsveld (Enschede West). Het bouwteam bestaande uit Ons Huis en aannemer Koopmans Bouw, hebben deze belangrijke ontwikkeling samen voorbereid. Na verdere voorbereiding zal Koopmans na de zomervakantie 2011 starten met de bouw. Begin 2013 staat oplevering gepland.

In het complex worden in opdracht van Ons Huis 77 huurappartementen gerealiseerd en een parkeergarage. Op de begane grond komt een Emté supermarkt. Daarnaast is er op de begane grond nog circa 1200m² beschikbaar voor andere winkels. In de exploitatieovereenkomst zijn ook afspraken gemaakt over de inrichting van de openbare ruimte op het voorplein van de Akkerstraat/wethouder Nijhuisstraat. De huidige supermarkt op dit betreffende plein wordt gesloopt. Het plein wordt ingericht als parkeervoorziening en openbare ruimte.

Het project is een belangrijke stap in de totale herontwikkeling van het winkelgebied van Stadsveld. Een van de doelstellingen was om de winkelvoorzieningen te concentreren in het hart van Stadsveld en een betere differentiatie in de woningvoorraad. Ons Huis is opdrachtgever en eigenaar, zij investeert ruim 20 miljoen euro. De gemeente investeert 1,5 miljoen Euro in het project uit de Investeren Stedelijke Vernieuwing (ISV) gelden.