Gemeente Asten
Themabezoek college aan bedrijventerreien

Op dinsdag 12 april j.l. heeft het college een tweede themabezoek afgelegd, ditmaal aan bedrijventerrein Molenakkers en 't Hoogvelt.

Bij het aantreden van dit college is aangegeven dat het college deze periode sterk wil investeren in al haar relaties. Vanzelfsprekend hebben de collegeleden al veel contacten, denkt u maar eens aan contacten met burgers, bedrijfsbezoeken, overleggen met het maatschappelijk middenveld en de vele publieke optredens.

Het college laat zich bij themabezoeken informeren over de laatste ontwikkelingen binnen een vakgebied of sector.

Het is de bedoeling om 4 keer per jaar een themabezoek rond een bepaald beleidsterrein te organiseren. Het laatste bezoek vond plaats aan de agrarische sector in de gemeente Asten op uitnodiging van het ZLTO bestuur.

foto 2 themadag molenakkers ss

Het college op bezoek op bedrijventerrein Molenakkers. vlnr wethouder J. van Bussel, burgemeester H. Beenakker, wethouder T. Martens, L. Stultiëns (werkgroepslid), J.W. van de Mark
(bedrijvencontactfunctionaris)

mevr. A. van Limpt (projectleider) en wethouder Huijsmans.

Programma bezoek bedrijventerreinen

Na een korte uitleg over de problematiek op molenakkers en 't Hoogvelt is het college die middag op bezoek geweest bij twee bedrijven (Berkvens Metaalwerken en P&P Projects). Voorafgaand aan het bezoek heeft het college samen met de heer Stultiëns namens de werkgroep Bedrijventerreinen Molenakkers en `t Hoogvelt bezocht en mogelijke ontwikkelingen besproken.

Bezoek P&Pss

Op bedrijfsbezoek bij P&P Projects.

Herstructureringsplan in commissie Ruimte behandeld

In samenspraak met de ondernemers van beide bedrijventerreinen is een plan van aanpak opgesteld voor de herstructurering.

De bedoeling van dit plan is te komen tot een nieuwe inrichting om ruimte te creëren voor nieuwe ontwikkelingen en het herinrichten van de openbare ruimtes. Om dit project te kunnen realiseren vraagt de gemeente een provinciale subsidie aan.

De commissie Ruimte heeft 12 april j.l. gesproken over het herstructureringsplan. De commissie is positief over dit plan.