Gemeente Stede Broec

Opening Kunstroute 'Vreemde Vogels'

15-04-2011 Wethouder Lydia Groot opende vrijdag 15 april de Kunstroute 'Vreemde Vogels'.
Kunstroute klimop kleuters
Op basisschool de Klim-Op zijn de leerlingen al een aantal weken bezig met het project `Vreemde vogels'. Leerlingen hebben met elkaar gesproken over wat nu eigenlijk vreemde vogels zijn; je kunt dan denken aan verschillende betekenissen. Alle klassen zijn ook creatief bezig geweest met het knutselen van vreemde vogels en het maken van grote buitenbeelden. De school werkt hierbij samen met drie kunstenaars.

Op 31 maart was het Wensvogeldag. Leerlingen van groep acht hebben onder andere op het gemeentehuis zelfgemaakte wensvogeltjes uitgedeeld. Ook hebben de kinderen zwerfkunst gemaakt; kunstwerken die in een openbare ruimte achtergelaten worden voor de gelukkige vinder, die het kunstwerk weer ergens anders mag achterlaten. Ook op het gemeentehuis stond een aantal dagen zo'n `Vreemde zwerfvogel'.

Op 15 april was de afsluiting van het project. Wethouder Lydia Groot heeft de beeldenroute met buitenbeelden gemaakt door de kinderen geopend. Vanavond is er een grote kunstmarkt waar de kunstwerken van de leerlingen worden verkocht en tentoongesteld. Er zijn optredens, kinderen mogen zich verkleden als `vreemde vogel' en kunnen zich laten schminken. Ook worden de groepswerken geveild. De opbrengst van deze dag gaat naar de `De Streekrenners'; drie mannen die de Alp d'HuZes gaan fietsen en hiermee geld inzamelen voor KWF kankerbestrijding.

15-04-2011