Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 15-04-2011

Politie arresteert Bredase veelpleger na auto-inbraak

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 18.15 uur tijdens een zogeheten Tegenhouden-controle een 42-jarige Bredanaar aangehouden. Agenten zagen de man, die bekend staat als zeer actieve veelpleger, lopen op de Piet Avontuurstraat met een laptoptas. Ze spraken hem aan en de Bredanaar bekende bijna spontaan dat hij kort daarvoor had ingebroken in een geparkeerde auto op de Hertog Hendriklaan. Uit de auto had hij de tas met laptop gestolen. De veelpleger ging mee naar het bureau; hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De laptop en tas zijn teruggegeven aan de eigenaar.

Bredanaar (25) aangehouden met vuurwapen op zak in binnenstad

BREDA: Een 25-jarige Bredanaar is vrijdagmorgen rond 05.00 uur aangehouden wegens verboden wapenbezit. Getuigen spraken op de Haven enkele agenten aan, omdat zij het idee hadden dat de man een vuurwapen in zijn broeksband had zitten. De agenten spraken de Bredanaar aan, maar die reageerde niet en liep weg. Samen met enkele collega's konden zij de man vastpakken en hij bleek inderdaad een vuurwapen bij zich te hebben. Het was niet geschikt om daadwerkelijk te schieten, maar daardoor nog steeds verboden op basis van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Daar raakte hij dusdanig van de kaart als gevolg van vermoedelijk GHB-gebruik dat hij voor
behandeling naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Tegen de Bredanaar wordt proces-verbaal opgemaakt, het wapen is in beslag genomen en wordt vernietigd.

Ruim 1 op de 3 bestuurders rijdt te hard op Gilzerweg

BAVEL: Bij een snelheidscontrole op de Gilzerweg zijn donderdag 811 bestuurders op de bon geslingerd, omdat ze harder reden dan de toegestane 60 km/uur. Dat is ongeveer 1 op de 3 passanten, in het totaal werden tussen 16.00 en 21.30 uur 2553 bestuurders gecontroleerd. Diverse automobilisten reden fors te hard met snelheden rond 100 km/uur. De 'highscore' was voor een bestuurder die 113 km/uur liet noteren. De controle werd uitgevoerd door agenten van het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT).

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 15-04-2011 13:07 | © Regio Midden en West Brabant |