Provincie Noord-Holland

Besluit zwemwaterlocaties 2011

15 april 2011 -

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben op 12 april 2011 het besluit genomen om Noorderplas, gemeente Langedijk, en Oosterplas duinmeer, gemeente Bloemendaal, aan te wijzen als officiële zwemlocatie en de zwemlocaties Vooroever/ Droge Wijmers, gemeente Wervershoof, en Speelvijver achter Sporthal, gemeente Wijdemeren, af te voeren van de lijst officiële zwemlocaties.

Jaarlijks voor aanvang van het zwemseizoen wijst de provincie zwemwaterlocaties aan op grond van de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Whvbz). De ontwerplijst van zwemlocaties in oppervlaktewater voor het zwemseizoen 2011 is op 18 januari 2010 vastgesteld door GS. Deze ontwerplijst heeft ter inzage gelegen van 28 januari tot en met 10 maart 2011. Er zijn geen inspraakreacties ingediend.

Beroep
Op grond van artikel 13 van de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden kunnen rechthebbenden binnen zes weken nadat het besluit is genomen beroep instellen bij de Minister van Infrastructuur en Milieu, Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, Postbus 20951, 2500 EZ DEN HAAG.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten:
1. de naam en het adres van de indiener;

2. de dagtekening;

3. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
4. de gronden van het beroep.

Het niet voldoen aan deze eisen kan leiden tot niet-ontvankelijkheid van het beroepschrift.

Door het instellen van beroep tegen dit besluit wordt de werking ervan niet opgeschort.
Hiervoor kan een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gedaan aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Haarlem, Sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR te Haarlem. De indiener van het verzoekschrift dient daarbij een afschrift van het beroepschrift te overleggen. Voor de behandeling van het verzoekschrift wordt griffierecht geheven.

Het besluit rond de toekenning van de functie zwemwater en de definitieve lijst van zwemlocaties in oppervlaktewater 2011 zijn in de periode 14 april tot 25 mei 2011 tijdens kantooruren in te zien in het provinciekantoor van Noord-Holland, Kleine Houtweg 18 te Haarlem. U kunt de lijst ook hieronder downloaden.

Inlichtingen:
Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Water, Corine van den berg, e-mailadres bergc@noord-holland.nl, telefoon: 023 5143426.


* Overzicht zwemlocaties (pdf - 86,96 kb)
---