Provincie Flevoland

Greiner krijgt onderscheiding ROC

Publicatiedatum: 15 april 2011

Gedeputeerde Andries Greiner van economische zaken is gistermiddag onderscheiden door het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) Flevoland. In het provinciehuis werd hem tot zijn grote verrassing de allereerste College4Business-award uitgereikt.

De prijs is een erkenning van Greiners inzet om het ondernemerschap een plaats te geven in het middelbaar beroepsonderwijs. Het Flevolandse model is in de woorden van ROC-bestuurslid Gerrit Vreugdenhil een voorbeeld waar andere ROC´s lering uit kunnen trekken. "Zonder de inzet van de heer Greiner zouden we deze resultaten niet geboekt hebben."

Deelnemers namen uit de eerste hand interactief kennis van de ervaringen en de `best practices' van ROC Flevoland / College4Business (de afdeling ondernemerschap van ROC Flevoland) en konden zo zien en ervaren dat de combinatie `Ondernemend Leren en Leren Ondernemen' een succesvolle insteek is.

De uitreiking vond plaats tijdens het businesscongres van ROC Flevoland met het thema 'Ondernemen binnen het onderwijs, hoe doe je dat?'. Het congres was gericht op ervaring- en kennisuitwisseling tussen professionals uit het onderwijs en het bedrijfsleven.