Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 15-04-2011

Bergse jongen aangehouden voor fietsdiefstal

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gisteravond een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom aangehouden voor diefstal fiets. Een politiebiker zag rond 20.30 uur dat de jongen de gestalde fiets pakte en wegreed. Ter controle wilde de agent hem een stopteken geven. Bij het zien van de biker trachtte de jongen te vluchten. Deze vlucht was van korte duur. Tijdens controle bleek dat de tweewieler afkomstig is uit Teteringen. Tijdens het verhoor verklaarde de minderjarige dat hij dacht dat de fiets van hem was, wat niet bleek te zijn.

'Collectant' opnieuw in de kraag gevat

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag op de Toermalijndijk een 53-jarige inwoner uit Gent (België) aangehouden voor oplichting. Na een ontvangen melding van illegaal collecteren zochten agenten in de omgeving naar de collectant. Een bewoner van de Jadedijk vertelde dat een man van middelbare leeftijd collecteerde voor het aidsfonds. Navraag wees uit dat het fonds geen collecteurs op pad had. Het lukte de agenten de man te traceren. Op dat moment had hij 35 euro aan collectegeld in zijn bus zitten. Op het bureau bekende hij niet voor het aidsfonds maar voor zichzelf te werken. Tegen de man, die al vaker voor dezelfde praktijken aangehouden is, wordt proces verbaal
opgemaakt. De opbrengst komt alsnog ten goede aan het aidsfonds.

Winkeldief voor de 7de keer tegen de lamp

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag, in een supermarkt aan de Laan van Brabant een 57-jarige inwoner uit Steenbergen aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de zaak spraken hem rond 14.30 uur aan nadat zij gezien hadden dat de man diverse goederen in zijn zakken stopte. De politie werd geïnformeerd en nam poolshoogte. Uit het register bleek dat hij in de afgelopen twee jaar zeven keer met de politie in aanraking geweest is voor winkeldiefstal. Hij is op het bureau in verzekering gesteld en zal zich tegenover een rechter moeten verantwoorden.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 15-04-2011 13:57 | © Regio Midden en West Brabant |