Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 15-04-2011

Stapper steelt jas en tas

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg hielden rond 03.45 uur op de Heuvel een 22-jarige Tilburger, op aanwijzing van een portier aan. De man wordt verdacht van diefstal van een jas en tas. De goederen verdwenen uit een horecazaak aan de Heuvel. De eigenaresse, een 23-jarige vrouw uit Kaatsheuvel deed aangifte. Ze vertelde tegen de portier van het café waar ze was dat een onbekende haar tas en jas had weggenomen. De portier sloeg daarop aan en zocht buiten naar een klant die zich verdacht gedroeg en kort daarvoor vertrokken was. Hij trof de man in de omgeving aan en informeerde de politie. In één van zijn zakken vond de politie de gsm van de aangeefster. De Tilburger is ingesloten.

Tilburger beledigt en bedreigt agenten

TILBURG - De politie heeft gistermiddag een 30-jarige Tilburger opgepakt. Agenten zagen hem als bestuurder van een auto rijden over de Melisseweg. Bij hem in de auto zat een bijrijder en zijn 1-jarig kind. Tijdens de controle reageerde de Tilburger direct recalcitrant richting de agenten. Zowel hij als de bijrijder namen een provocerende houding aan. Nadat de Tilburger de agenten beledigde besloot de politie de man aan te houden. Tijdens de arrestatie pakte de Tilburger zijn kind en hoopte daarmee een arrestatie te voorkomen. Ondanks pogingen de man tot een ander inzicht te brengen om zijn kind over te dragen aan een familielid, hield hij voet bij stuk. De agenten namen vervolgens hem en zijn zoontje mee naar het bureau. Tijdens het vervoer bedreigde de verdachte de agenten woordelijk.

Bureau Brabant vraagt aandacht voor een winkeldiefstal

MOERGESTEL / ST. WILLEBRORD - Het opsporingsprogramma Bureau Brabant vraagt aandacht voor vermoedelijk dezelfde winkeldieven die hun slag sloegen in Moergestel en St. Willebrord. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 18 april 2011 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 19 april 2011 om 17.00 uur.

Op donderdag 13 januari 2011 zien twee winkeldieven kans hun slag te slaan bij een drogisterij aan de Dorpsstraat in St.Willebrord. Een man en een vrouw lopen bij binnenkomst in de winkel meteen door naar het rek met de parfums. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is pakt de vrouw cosmetica artikelen en geuren uit het rek en stopt die in haar tas. De twee kunnen dan uit de winkel wegkomen.
Een dag later gebeurt in Moergestel bij een drogisterij aan de Rootven precies hetzelfde. En waarschijnlijk ook door dezelfde daders. Opnieuw zien een man en een vrouw kans om ook nu een aantal flesjes parfum te stelen en hiermee de winkel te verlaten. Maar van beide diefstallen zijn bewakingsbeelden.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 15-04-2011 13:53 | © Regio Midden en West Brabant |