Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 15 april

Alkmaar, 15-04-2011 o 14.15 uur

Acht aanhoudingen voor berovingen en openlijke geweldpleging

Alkmaar, vrijdag 15 april

Met de aanhouding van acht jongens in de leeftijd van 17 tot en met 20 jaar, afkomstig uit Alkmaar en Sint Pancras, heeft de politie vijf berovingen en een openlijke geweldpleging opgelost. De berovingen vonden allemaal eind februari en begin maart plaats.

De politie kwam de verdachten op het spoor door het onderzoek naar een straatroof die op zondag 27 februari jl. plaatsvond op de Louis Couperusstraat. Rond 05.20 zag een 31-jarige Alkmaarder drie jongens die zeer luidruchtig en baldadig waren. Hij sprak de jongens aan op hun gedrag. Hij kreeg een klap op zijn hoofd met een bierflesje en raakte buiten bewustzijn. Hij bleek twee GSMs en een bankpasje te missen. Hij moest voor behandeling overgebracht worden naar de EHBO.

Drie van de jongens zijn aangehouden na een openlijke geweldpleging op zaterdag 12 maart op het Fnidsen. Een 20-jarige vrouw en een 22-jarige man werden toen mishandeld door een groepje jongens. In de weken erna werden de overige vijf verdachten aangehouden. Zij bekenden in totaal vijf straatroven en de openlijke geweldpleging. Deze berovingen vonden in de eerste helft van maart plaats. Ook bekenden zij een inbraak bij een rijwielhandel in Sint Pancras eind februari.

De jongens werkten in wisselende samenstellingen. Bij de berovingen werd ernstig geweld gebruikt. Een van de slachtoffers brak zijn jukbeen bij een beroving. Drie van de verdachten zitten nog in voorarrest.

Opnieuw brand in duingebied

Hargen, donderdag 14 april

In de duinen achter de parkeerplaats bij Hargen aan Zee woedde donderdagavond opnieuw een brand. Rond 20.00 uur meldde iemand dat hij rook zag. Er bleek een stuk van 1200 m2 in brand te staan. De brandweer had rond 20.45 uur het vuur onder controle. Er was sprake van één brandhaard.

Heeft u op of rond het bovengenoemde gebied donderdagavond iets verdachts gezien en heeft u nog geen contact gehad met de politie? Neemt u dan contact op met het rechercheteam van de Duinstreek via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor mishandeling

Heerhugowaard, donderdag 14 april

Een 24-jarige vrouw uit Heerhugowaard werd donderdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden in haar woning. De vrouw had tijdens een woordenwisseling haar vriendin mishandeld. Deze liep hierdoor blauwe plekken op in haar nek en op haar arm. De vriendin vluchtte het huis uit. De politie werd gebeld. De hield de 24-jarige vrouw in haar woning aan.

Hardloopster gewond na aanrijding door bromfietser

Heerhugowaard, donderdag 14 april

Een 23-jarige hardloopster raakte donderdagavond gewond op de Westerweg toen zij rond 21.10 uur werd aangereden door een 19-jarige bromfietser uit Alkmaar. de bromfietser kwam uit de richting van Langedijk en zag opeens iemand hardlopen. Hij kon niet meer op tijd remmen en botste tegen de hardloopster. De vrouw had geen zichtbaarheidvest aan of licht bij zich. Zij liep een gebroken voet op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfietser bleef ongedeerd.

Snelheidsduivels

Den Helder, donderdag 14 april

Een 20-jarige automobiliste uit Den Helder raakte donderdagavond rond 20.00 uur haar rijbewijs kwijt. De vrouw reed over de Doggersvaart met 11 km/u, terwijl op deze weg 50 km/u is toegestaan. Omdat zij de snelheid met meer dan 50 km/u overschreed werd haar rijbewijs ingevorderd.

Middenmeer, donderdag 14 april

Een 34-jarige automobilist uit Bergen raakte donderdagmiddag rond 13.00 uur zijn rijbewijs kwijt op de Alkmaarderweg. De man reed met 126km/u langs een radaropstelling. Een minuut later reed hij weer langs de opstelling, maar nu met 154 km/u. Hij was verkeerd gereden. Voor de eerste snelheidsovertreding kreeg de man een boete voor de tweede werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij overschreed de snelheid hier met meer dan 50 km/u. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u.

Met 189 km/uur over de Afsluitdijk

Noord-Holland, donderdag 14 april

De onopvallende videosurveillanten hebben in de drie politieregio's Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland het verkeer gecontroleerd op hun rijgedrag. Hierbij werden meerdere automobilisten aan de kant gezet en door de politie geconfronteerd met de beelden van hun onveilige weggedrag. Een 43-jarige motorrijder uit Friesland trok wel erg opvallend de aandacht van de videosurveillanten, toen hij met een gemiddelde snelheid van 189 km/uur over de Afsluitdijk (A7) reed. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd door de videosurveillanten. Ook haalden de videosurveillanten weer een hardrijder van de A9 af, ter hoogte van Uitgeest, omdat deze automobilist bij de wegwerkzaamheden aldaar veel te hard langs de wegwerkers reed. De politie controleert regelmatig bij de wegwerkzaamheden op de A9 ten behoeve van de veiligheid van de wegwerkers aldaar.

Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staandegehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien. De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opname-apparatuur.

Toch rijden

Alkmaar, donderdag 14 april

Een 65-jarige Alkmaarse automobilist werd donderdagavond rond 22.00 uur aangehouden. De man werd staande gehouden op de Robonsbosweg en bleek gedronken te hebben. Hij blies 735 ug/l. Dit is bijna drieënhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij moest zijn auto parkeren en vervoer regelen. Even later zagen de agenten die zijn rijbewijs hadden ingevorderd de man toch in zijn auto voorbij rijden. Kennelijk was hij net in zijn auto gestapt en weggereden. De agenten ging in de auto achter de man aan en gingen voor hem rijden. Hij kreeg een stopteken, maar reageerde hier niet op. Uiteindelijk hield hij op de Muiderwaard stil. De bestuurder werd aangehouden en zijn auto werd in beslag genomen.

Heling fiets

Hoorn, donderdag 14 april

Een 14-jarige jongen uit Blokker werd donderdagavond rond 19.00 uur aangehouden op de Liornestraat. De jongen trok de aandacht van een agent omdat hij twee keer een wheely maakte. De agent wilde de jongen aanspreken op zijn gedrag in het kader van de verkeersveiligheid. Toen zijn fiets werd gecontroleerd bleke dat het rijwiel als gestolen geregistreerd te staan. Hierop werd de jongen aangehouden voor heling.

Bromfietser gewond bij aanrijding met busje

Alkmaar, vrijdag 15 april

Een 18-jarige bromfietser uit Heerhugowaard raakte vrijdagochtend rond 08.23 uur gewond bij een aanrijding op de Edisonweg. De bromfietser wilde voor de bestelbus langs kruisen. De bestuurder van de bestelbus kon niet meer op tijd remmen. Er ontstond een aanrijding, waarbij de bromfietser verderop terecht kwam in een gat in het wegdek. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietser gewond

Bovenkarspel, vrijdag 15 april

Een 57-jarige fietser uit Grootebroek raakte vrijdagochtend rond 06.35 uur gewond bij een aanrijding van de Streekweg. De man fietste naast een andere fietser. Een 25-jarige automobilist wilde hen inhalen toen hij de kruising met de Veilingweg naderde en een bestelauto van links zag komen. De 25-jarige man bedacht dat hij voorrang had, maar liet toch zijn gas los. Toen hij onverwachts toch geen voorrang kreeg week hij uit naar links en reed tegen de 57-jarige fietser aan. Deze werd van zijn fiets afgeslingerd en werd ter controle overgebracht naar het Westfries Gasthuis.