Politiebond ACP

Pensioenakkoord: `Snel van tafel en opnieuw beginnen'

Het pensioenakkoord, dat vorig jaar door werkgevers en werknemers in de Stichting van de Arbeid werd gesloten, moet wat de ACP betreft snel van tafel. Als één van de weinige vakbonden stemde de ACP vorig jaar al niet in met dit akkoord. Het verzet ertegen is sinds dat moment alleen maar breder geworden. "Het risico van een pensioen wordt in deze deal eenzijdig afgewenteld op werknemers en biedt ook geen ruimte voor een oplossing voor mensen met een zwaar beroep, zoals politiemensen. Het is tijd voor een bredere discussie", aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp.

"Een pensioenakkoord moet immers niet in achterkamertjes worden besloten. Het debat erover is belangrijk genoeg om in alle openbaarheid en met de hele samenleving te voeren."

Online debat

De ACP wil daarom werken aan een eerlijk pensioenstelsel. Een eerlijk pensioenstelsel waarin enkele belangrijke basisprincipes worden opgenomen. Met dit doel voor ogen zijn vanaf vrijdag (15 april) twee nieuwe sites live gegaan, waarop iedereen zijn bijdrage aan het debat kan leveren. Kijk hiervoor op www.ikbenvoorditpensioenakkoord.nl of www.ikbentegenditpensioenakkoord.nl en discussieer mee! Op de websites zijn ook de belangrijke basisprincipes van de ACP met betrekking tot een nieuw pensioenstelsel na te lezen.

---