IJssellandziekenhuis

IJsselland Ziekenhuis behaalt opnieuw ziekenhuisbreed kwaliteitskeurmerk

15 April 2011

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft het IJsselland Ziekenhuis opnieuw geaccrediteerd voor vier jaar. De NIAZ-accreditatie is een belangrijk keurmerk voor ziekenhuizen. Tijdens een bezoek aan het ziekenhuis heeft het NIAZ geconstateerd dat het ziekenhuis aan de gestelde kwaliteitsnormen voldoet. Dit betekent dat het IJsselland Ziekenhuis veilige en goede patiëntenzorg levert volgens de laatste inzichten en dat de bedrijfsvoering op orde is. Het ziekenhuis is trots op dit mooie resultaat. Deze week werd het behalen van het keurmerk gevierd. De Raad van Bestuur deelde aan alle medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers een heerlijke muffin uit.

Ziekenhuisbreed kwaliteitskeurmerk
In 2005 heeft het IJsselland Ziekenhuis de NIAZ accreditatie behaald. De NIAZ-accreditatie is een belangrijk kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen. Het NIAZ is een onafhankelijk instituut dat kwaliteitsnormen voor zorginstellingen opstelt en individuele instellingen op hun verzoek toetst. Het keurmerk is vier jaar geldig. Het NIAZ heeft opnieuw gecontroleerd of het IJsselland Ziekenhuis het hoge kwaliteitsniveau heeft kunnen vasthouden. Het ziekenhuis heeft aangetoond dat het veilige en goede patiëntenzorg levert volgens de laatste inzichten en dat de bedrijfsvoering op orde is. De accreditatie is verlengd tot 2014.

Trots
"Het IJsselland Ziekenhuis is trots op het behalen van de heraccreditatie", aldus Peter Draaisma, Raad van Bestuur, "met deze heraccreditatie is precies vastgesteld waar we als ziekenhuis staan en waar we aan moeten doorwerken. Ik ben blij met het bereiken van deze mijlpaal." Om dit resultaat te vieren, gingen de Raad van Bestuur en de Directeur Patiëntenzorg het hele ziekenhuis door om aan medewerkers en artsen wat lekkers uit te reiken. Medewerkers waren blij verrast door deze traktatie.

---